onsdag 26 januari 2011

Inte bara jag, som tänker som jag

Bild lånad från daily tv and sports buzz

Jag får väldigt ofta "What if" idéer från det mest ordinär här i världen och sedan utvecklas dessa till helt vridna historier rent utsagt. För ett tag sedan när jag satt och surfade på facebook kom idén till mig om en död skulle kontakta folk via internet.

Läckert.

Det var ju något att grunna på. Längre än så kom inte idén utan den har bara legat som ett frö inför en framtida story. I går satt jag och kollade på Ghost whisperer och ser då att dom också gått på den idén. Dom hade kanske en aningens gulligare tema och snuttipluttgullisnofsit på alla sätt och vis jämfört med min "what if". När jag i morse var ute och promenerade började jag tänka på den där idén igen (tack vara ghost whisperer) och det började formas plotter och ont uppsåt och ganska störda scenarier (som det brukar göra när jag funderar ut en story). När jag kom hem så försökte jag (på ett inlindat och konkret sätt) förklara det hela för min man. Egentligen är det helt onödigt för mig att försöka förklara mina plotter för folk för det är ofta så att de bara höjer ögonbrynen och tittar på mig som om jag just sagt att jorden är platt och egentligen är en del av en stor båtmotor (vilket mycket väl skulle kunna vara en vardaglig "what if" för mig). Maken har dock varit gift med mig i snart tio år så han har en tendens att faktiskt kunna tänka sig in i det jag säger och forma något konkret av det. Men, när jag väl är klar med min plott säger han bara "Jaha, du menar som i 'invasion af the body snatcher' "

Jag är alltså inte så unik som jag ville tro, på både gott och ont.

Bild lånad av top 10

2 kommentarer:

  1. Det låter som ett jättespännande upplägg till en bok! Det kan ju bli riktigt rysligt och superläskigt och jättebra. :)

    SvaraRadera
  2. Japp, men det är uppenbarligen en snårdjungel. Man vill ju inte råka ut för att någon börjar hävda att man bara härmar eller inte har några egna upplägg menar jag. Jag kommer ju på det själv först innan någon annan pekar på att man kör i gamla hjulspår.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive