onsdag 26 januari 2011

Experimentet fortsätter

Resultatet: detsamma

Jag har ju börjat försöka hålla matsedel över veckan då jag vet precis vad vi ska äta och när vi ska äta och hur vi ska äta och hur många kalorier vi ska äta. I går var det ingen framgång hos barnen som spottade ut och bannade maten. Idag gjorde vi äppelkotletter. Jag och maken var överförtjusta (det var bara mina tänder som gnällde lite eftersom jag har ont när jag tuggar på saker och detta fick man tugga på som sagt), smaken var underbar! Barnen, rättare sagt; barnet (sonen är i skolan) var väl inte överförtjust direkt.

Recept:
Fräs en massa skuren lök i en panna. Lägg över den frästa löken i en gryta tillsammans med det skalade, urkärnade och tunt skurna äpple som du förberett strax innan. Stek upp kotletterna i pannan och lägg dessa sedan ovanpå löken och äpplena. Krydda med tre kryddnejlikor, lite salt och lite peppar. Häll på lite äppeljouice och låt detta koka i fem minuter. Servera med sallad och potatis.

Urgott, som sagt (om man har vuxensmaklökar)

2 kommentarer:

  1. Jag kör viktklubbs upplägg och är inne på 3dje veckan och är riktigt förvånad över hur bra de går!
    Då behöver man inte hålla på att räkna points utan de är kalorier istället.
    Har kört VV men de är för bökigt samt att de kostar ju en massa om man ska gå och väga sig och gå på deras möten.
    Med VK så sker allt på nätet och väger dig hemma 1ggr i veckan...
    Men då kan de bara lite svårt att behålla motivationen om man inte har någon som följer en på vägen.
    Lycka till!!

    SvaraRadera
  2. Hej Lina och tack för din kommentar. Jag är inte med i vv jag har bara två kokböcker av dem. Min tanke är bara att deras mat är hälsosam och att det är därför jag kör med det och då endast recepten. Jag har även kokböcker från xtravagnaza och ica med hälsoprofil.

    Jag körde viktklubb förut men jag hade som sagt för dålig karaktär för att fixa den vägen och inte heller det är gratis.

    Lycka till själv till ditt mål

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive