fredag 14 januari 2011

Ett bevis på flera saker

Jag har börjat följa lite bloggare som har författarambitioner precis som jag, för att bli peppad, känna att jag inte är ensam, se att det finns fler än jag och för känna en gemenskap i den dröm som man annars är ganska ensam i. När man skriver, vilket jag älskar, så skapar man själv och man kan få sitta i flera timmar och avskärma sig från verkligheten för att få fram de ord man vill skall ner på pappret. Man kan försöka dela dessa med vänner medan man skapar men det är svårt att kunna göra det på ett bra sätt eftersom mycket (i alla fall för mig) inte riktigt bildar en sammanhängande tanke, förrän jag skrivit det klart. När jag läser dessa bloggar och får feedback från dem så känns det som om vi delar något, trots att vi inte sitter och berättar om våra böcker ingående, så pratar vi om att vi skriver och de motgångar man stöter på. Framförallt får man höra om motgångarna från de som skickar till förlag och får refusering på refusering och hur tråkigt det känns. Men så plötsligt så får man ett bevis på att det faktiskt går och beviset är i dagsläget:

Malin har fått ett ja och det är ett bevis på det hon redan visste, att det hon skriver är bra! Det är ett bevis på att det faktiskt går att bli publicerad. Det är ett bevis på att skrivandet lönar sig. Det är ett bevis på att det finns förlag där ute som är intresserade av att ge ut nya författare. Det är ett bevis för mig på att jag inte ska fortsätta skriva för bara byrålådan utan faktiskt försöka skicka in jag med.

Malin uttrycker sina känslor sig otroligt bra på så kan verkligen sätta mig in i situationen och uppleva denna med henne:
"(...)höll andan, utan att tänka på det. Tog sats och tänkte att jaja, nästa gång kanske, det var ju nära i alla fall, jag ska inte bli ledsen och blabla. Och så skrev hon istället ”Jag vill definitivt ge ut det här”(...)Tårarna kommer. Går inte att stoppa. Det är glädjetårar. Känslan är obeskrivlig. Blodomloppet gör en maraton och jag blir hög."
Malin, jag är jätteglad för din skull och i kväll kommer jag höja ett glas för i ditt namn och skåla för den bok jag själv kommer läsa i min egen vrå inom överskådlig framtid. Jättegrattis!

2 kommentarer:

  1. Tack själv, din blogg ger mig väldigt mycket och det är härligt att få dela denna stund med dig i din blogg. Grattis igen.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive