fredag 14 januari 2011

Det här får mig att gråta

Jag är lite dålig på att pricka av listan dag för dag, det blir lite då och då när jag kommer på att jag har den. Nu ska vi i alla fall avhandla mina tårar.

Det här får mig att gråta:
Lotta på bråkmakargatan
vad tror du att det hände sen (mumintrollen)
Toy story
Nalle Puh

Jag lägger ner listan, den kan bli hur lång som helst, men som ni ser så är ribban väldigt låg, sedan jag fick barn. Innan var jag hard as a rock. Gråta, ha! tillåt mig småle. Nu för tiden är det som om det blivit en läcka i systemet och så fort det är lite så där småfint eller lite oroligt eller ledsamt då knyter det sig i halsen på mig och tårarna börjar flöda. Det är riktigt krångligt att läsa för barnen eftersom jag aldrig klarar av det utan att min röst sviker sig och jag sitter och försöker dölja Niagarafallet som strömmar ner för mina kinder. Barnen är ju vana, de har ju alltid haft mig som mamma och jag har ju alltid varit blödig så länge de känt mig, men maken däremot, han är riktigt elak ibland.

När vi sitter och tittar på någon film där det blir så där fint på slutet och mina tårar börjar komma så försöker jag liksom att göra det på ett så fint sätt som möjligt. Jag försöker göra det i smyg alltså. Det är däremot omöjligt med min make för han vet ju ungefär när kranarna börjar läcka. Då lutar han sig framåt och börjar studera mig för att sedan utbrista:
"Nääää gråååååter duuuuuu!!!???"

6 kommentarer:

  1. Samma här. Sen jag fick barn gråter jag för precis allting

    SvaraRadera
  2. Man undrar vad det beror på, att man blivit så blödig sedan man fått barn.

    SvaraRadera
  3. Så är det verkligen, saker förändras när man får barn :)

    SvaraRadera
  4. Blir det så för alla måntro?

    SvaraRadera
  5. Grinar hela tiden. Jag har mina teorier om varför. Tar det över den där tekoppen. :)

    SvaraRadera
  6. Japp, te och samtal för själen, det är bra grejer det :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive