onsdag 22 december 2010

Det bästa och det näst bästa

Sonen låg ju och kräktes från halv tolv till två i natt. Jag låg själv och mådde dåligt fram till en halv tre men det var nog mest trötthet blandat med psykiskt. I dag ligger den slagna hjälten och hämtar sig och jag hade tänkt att vi skulle hinna få färdigt allt idag så vi hade tid att ligga sjuka i morgon. Jag mår dock lite för dåligt för det, om det är kräksjuka eller samma som i natt kan jag inte svara på men huvudvärk, illamående och utmattning är mina symtom. Maken har jag tvingat i lite whiskey för det ska väl ta död på det mesta som försöker växa i magen.

Kraven är nu låga, det bästa skulle ju vara om ingen annan insjuknar och vi alla mår bra resten av julhelgen men jag tror vi satsar allt på det näst bästa. Resten av familjen insjuknar i kväll och ligger utslagna i morgon och så mår alla i alla fall något så där på julafton så vi får ha den kvällen räddad. Vi skiter i gran, glitter och julbord, bara alla får behålla det dom äter och orkar ha trevligt på julafton.

3 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att ni håller er friska

    SvaraRadera
  2. Vitpeppar och lite sprit för de som får brukar fixa till det. Här hade bara hälften av familjen magsjukan. Tänk vad lite sjuka kan få en att vrida på perspektivet... Kram

    SvaraRadera
  3. Man har tagit sig en whiskey, men jag kan inte få i mig något sådant av samma anledning som jag inte heller vågar svälja vitpepparkorn, magkatarr. Min mage brukar reagera mycket starkt på sådant, så starkt att jag skulle troligen kräkas på grund av det istället.

    Däremot så tror jag att jag kanske kan klara mig från sjukkräkningarna av samma anledning. Tumhållning på g.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive