torsdag 18 november 2010

Var grundar sig denna utbredda blinkersfobi i?

En av få bilar som slipper blinka vid svängar.

Med tanke på hur stort hatet är mot folk som inte har vett att använda sin blinkers och hur ofta detta kommer på tal i olika personalrum eller på caféer runt om i vårt avlånga land, borde ju de som inte använder blinkers inse att deras agerande har vissa brister. Ändå fortsätter de att glömma bort denna viktiga process vid riktningsbyte. Jag vill vara med om ett enda tillfälle då vi sitter ner i en stor grupp och detta samtalsämne kommer upp, att någon faktiskt står vid sitt agerande och erkänner att de är blinkersvägrare, så att vi som faktiskt sköter denna del av körningen korrekt och inte alls kan förstå hur man kan utelämna momentet, kan få svar i; varför! (Och sedan prygla dessa offentligt)

Varför blommar detta upp så plötsligt undrar ni då? Jo, därför att jag råkade ut för två personer som utelämnade blinkandet (på en sträcka som vanligtvis endast tar tio minuter, om man inte behöver vänta på blinkersvägrare) vilket påverkade min körning avsevärt. Första var när jag vänligt väntade in en person vid väggupp för att låta personen åka först men personen valde att svänga av precis innan guppet. Hade jag vetat detta hade jag kört och inte stått som ett fån vid vägguppet. Det är i jämförelse med att hålla upp dörren åt en person som precis innan dörren svänger av åt ett annat håll precis lika snopet för mig och lika fräckt gjort av den andra föraren.
Det andra, jag skulle ut på en större väg där två bilar kom åkande. Avstånden gjorde att om det bara hade varit en bil, skulle jag kunnat rulla på tvåan och köra direkt efter utan att behöva stanna. Men den andra bilen gjorde att jag var tvungen att stanna och växla ner, vilket gör ett större slitage på både bil och natur. Precis när jag gjort detta svänger bilfan av, utan att göra någon som helst indikation på detta.

Ja, jag kan säga rakt ut, jag hatar er blinkersvägrare varje gång ovanstående händer eller varje gång jag väntar på att köra in i en rondell och ni kör ut utan att blinka eller alla andra tillfällen ni borde använda blinkers men anser er stå över vanligt folkvett samt lagmässiga trafikregler.

Jag verkligen hatar er!

5 kommentarer:

  1. Jag ställer upp om du behöver hjälp vid den offentliga pryglingen... Bra rutet! Kram

    SvaraRadera
  2. Jag fick en sådan där idé om vad jag skulle vilja göra, om jag var stenrik vill säga, och det är att varje gång man ser en sådan där oblinkare, skriva ner numret, ta reda på var dom bor och sedan skicka en blinkers till dom. För det måste väl vara det att dom inte vågar slita på lampan, eller?

    Eller det räcker kanske med ett vykort med en blinkers på, för att dom ska fatta vinken ;)

    SvaraRadera
  3. Med anledning av detta rytande så undrar jag om du råkar bo i Örebro, eller åtminstone åker igenom denna stad lite då och då. Där verkar det nämligen råda en extrem brist på blinkerslampor. De flesta har ingen aning om att det ens finns såna i bilen... och det är irriterande! Att hata dem tänker jag inte slösa energi på för jag har fullt upp med att försöka lista ut vart de ska i trafiken! :)

    SvaraRadera
  4. Men visst är fallet sådant, jag bor i stan blinkersen glömdes, Örebro. Ändå tycker jag nog att dom tog upp att man skulle använda den vid flera tillfällen under körkortsutbildningen så man undrar ju hur det kommer sig att de är så dåliga just här.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive