lördag 6 november 2010

En plombtappares bästa vän

Cavit!

Säljs bakom disk på apotek (dock inte alla apotek, jag har varit med om att apotekaren kliat sig i huvudet och inte vetat vad jag pratat om). Jättebra för att skydda tändernas oskyddade partier innan man kommer till tandläkaren.
Först bör man rengöra munnen och då framförallt där man skall sätta Cavitet. Det svåra är att det bör vara helt torrt där det skall appliceras vilket man lättast fixar med en bomullstopps.

Man rullar sedan Cavitet mellan fingrarna till en boll och trycker in det på plats. Det tar några minuter för det att torka och man bör ha området torrt under tiden.

Lagningen är inte beständig och är man inte försiktig när man tuggar kan man få göra om proceduren upprepade gånger.

Cavitanekdot:
Arvikafestivalen för några år sedan. Vi hade inte mer än anlänt förrän jag drog av mig halva framtanden genom en mycket korkad manöver. Jag sprang till tandläkaren men de hade inga tider så vi gick till apoteket och köpte Cavit. Jag hade kvar den halva framtanden som åkt så jag tog helt sonika och kletade Cavit på den och körde på plats på framtanden.

Jag såg efter det tillräckligt normal ut för att kunna le resten av festivalen men jag kunde bara glömma att äta för fast föda. När jag kom till tandläkaren med tanden, någon vecka senare och sa att jag tappat halva framtanden såg hon mycket förbryllad ut när hon såg efter. Hon kunde inte se var jag saknade en halv tand och när jag pekade och förklarade tyckte hon att jag skulle jobba extra på festivaler med att provisoriskt laga tänder.

Har man vanan och erfarenheten så blir man proffs.

4 kommentarer:

  1. Aldrig hört talas om tidigare, men det är ju perfekt att ha med sig på semestern. Det är ju ofta när man är långt hemifrån som plomberna ryker...

    SvaraRadera
  2. Kan säga att jag inte åker långt utan nu för tiden, speciellt inte efter äventyret på Arvika då vi ändå fick jobba lite innan vi hittade cavit.

    Det var då jag fick lära mig att inte alla apotekare vet vad cavit är.

    SvaraRadera
  3. Välkommen som följare, jag såg att du hade lagt till dig

    SvaraRadera
  4. Jo tack, klart man måste hålla sig à jour med vad som händer ;)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive