måndag 27 september 2010

Bekänner färg

Varje gång som MrsData lagt upp ett gäng olika färger och bett sina vänner och annat löst folk få rösta fram vilken hon ska välja, så har jag alltid utbrustit "Regnbåge" vilken hon varje gång har avfärdat. Jag känner nu att det är dags att jag föregår med gott exempel, eftersom jag är så tjatig på henne. Här kommer alltså ett exempel på hur man kan använda sig av många färger i en enda nagellackssejour.

Färgerna jag valt till konstverket.
Alla ur Dependserien, från vänster:
nr188 nr? nr124 nr040 nr039

Jag blev inspirerad av en film där en tjej visade upp ett jättefint sätt att använda sig av många färger. Han hade dock använt sig av många olika pastelliga färger eller var de kanske mer neonfärger, svårt att säga. Jag hittade tyvärr inte klippen för tillfället så jag kan inte länka. Genom detta fick hon en riktigt härligt åttiotalskänsla över sina naglar. Jag har valt helt andra färger, mer jordnära färger som skall ge en mer vild och djunglig känsla, få se om jag lyckas.

Här har jag dragit på grunden

Jag har här tagit den bruna färgen, den brunorange färgen, den orange färgen och den röda och lagt i sneda ränder över nageln.. Jag la dessa i färgordning så det inte skulle bli för tvära kast utan att de skulle skifta väl över nageln.

Här vet jag att det mer ser ut som en polkagris köpt på Liseberg, men vänta bara tills stämplingen kommer på.

Här kom tigermönstret på

Den videon jag utgått ifrån hade leopardmönster med dessa neonfärger under, vilket gjorde att det blev en härlig åttiotals discomålning. Jag har inte leopardmönstret, även om jag gärna skulle vilja, men tigermönstret funkar ju också helbra. Här känner jag att jag fått till en mysig djungelkänsla.

Nå, vad säger du MrsData, ska du testa med "Regnbåge" nu kanske?

9 kommentarer:

  1. Aha jag trodde du menade 1 nagel i varje färg när du skrev regnbåge :)

    SvaraRadera
  2. Nej, vad skulle det bli för regnbåge, en färg i varje väderstreck! Nej, ju mer på ju mindre yta vet du :D har du inte varit hemma hos mig någon gång?

    SvaraRadera
  3. Hehe jo jag har ju det :)
    Jag är nog lite mer minimalistisk än du är :)

    SvaraRadera
  4. Nej, jag tänker inte testa regnbåge. Dessutom har jag inte stämplar. Men det är roligt att du har roligt.:)

    Håller mig till att lacka alla naglar i en färg ett tag till. Men man ska aldrig säga aldrig...

    SvaraRadera
  5. Men vad tyckte du då, blev det inte lite coolt?

    SvaraRadera
  6. Visst är det coolt, men inte på mig.

    Jag har ju dessutom så små naglar att jag aldrig i livet skulle få plats med 4 färger på nageln. Ibland är det svårt att få på EN färg utan att kladda utanför. Särskilt om lacket har "wide brush" (gillar't inte!) och jag ska lacka lillfingret...

    SvaraRadera
  7. Men jag har väl inte speciellt stora naglar heller? :o

    SvaraRadera
  8. Har du sett mina lillfingrat? Jag tror lilla E har större naglar än mig...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive