fredag 27 augusti 2010

Så BLEV det bestämt tillslut


Jag tröttnade på att söka en massa jobb jag inte vill ha och gå på intervju på jobb jag verkligen vill ha bara för att få veta att jag är otillräcklig. Enda sättet att ändra den negativa trenden är genom att fortsätta plugga. När jag började plugga på socionomutbildningen så märkte jag snabbt att jag skulle ju ha läst PA-programmet för det tilltalade mig mer. Jag har ju fått höra att PA och socionom är väldigt lika fast jag har mer psykologi och mer sociologi men saknar arbetsrätt och företagsekonomi. Företagsekonomi verkar inte vara så lätt att få till eftersom jag saknar en del matte som krävs innan kursen, men arbetsrätt kör jag igång med nu på måndag.

Förhoppningsvis öppnar det upp fler möjligheter för en arbetslöstrött person. (jag kan kanske få till lite mer träning och promenader så att lite övervikt kan försvinna också.)

Det är i ärlighetens namn blandade känslor som jag återvänder till universitetet. Å ena sidan så känns det skitkul för jag trivdes verkligen som student men å andra sidan känns det lite som ett nederlag för jag hade hoppats på att ha kommit in i arbetslivet vid det här laget. Om jag gått vidare i studentlivet direkt hade det varit prima men uppehållet fick mig nog att känna lite pluggdistans.

Håll tummarna för mig på måndag.

2 kommentarer:

  1. Det BLEV bestämt...
    Tråkigt att du känner det som ett nederlag, jag förstår lite varför men tycker inte att du ska känna så. Kompletterar du det du har med arbetsrätt får du en grym kombination!
    MEN, å det här har jag sagt förut; kolla in Västerås å Västerås Stad - alla indikationer jag får tyder på att behovet av kompetent personal med din utbildning kommer att eftersökas under hösten! Den 7:e oktober är det rekryteringsmässa i V-ås, kanske kan vara värt ett besök?

    Men jag lovar att hålla tummarna så hårt att de nästan går av gällande dina studier ändå!

    Stora kramar!

    SvaraRadera
  2. Tack Mallis.

    Jo, nederlag och nederlag. Jag har sprungit mig tokig på intervjuer i sommar och jag vill nog jobba mer inom områden där det krävs arbetsrätt. Och okej jag vet, jag slänger in vart lite här och var, min maken bråkar med mig om det med men se... nu är det ändrat *pekar glatt på rubriken*

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive