söndag 29 augusti 2010

I går var vi och såg Toy Story 3



Dottern hade klätt sig så fint i filmens ära, som Jessie, fast utan den röda hatten och det röda håret. Hon hade sitt eget blonda hår men den vita kjortan och de fina jeansen med koskinnsdetaljer på smalbenen. Till detta valde hon att ha snygga regnstövlar.

Ja ja, för att lämna dotterns utstyrsel till att gå över till filmen istället. Det var en självklarhet att välja 3D och för barnens skull blev det den svenska dubbade versionen. En dålig detalj, de hade bytt ut Björn Skifs mot någon annan vilket förstör filmen en aning.

En viktig detalj med filmen är att den är inte lika lättsam som de tidigare. Det är inte riktigt lika många gapskratt som gäller i den här filmen. Den är svartare i sin ton och det är många känslor förutom glädje och skratt som kommer till ytan.

För att citera Jens Peterson på Aftonbladet så beksrivs filmen på följande sätt:
"Toy story hittar nya infallsvinklar. Barn är ofta skrämmande för leksaker. Filmmakarna har haft mycket roligt när de låter Barbie, som var med i tvåan, nu möta Ken. Fåfänge Ken med sitt lyxiga dockskåp och hundratals plagg är en av filmens höjdpunkter. Tillsammans med den fantastiskt roliga spansktalande förföraren Buzz."
Något jag däremot ställer mig frågande till är Hans Wiklunds recension från äntligen morgon som ni kan höra [här]. Han påstår att Ken är Gay och Baribe har anorexi. Här ställer jag mig fundersam till Hans egen slutledningsförmåga och analyser utöver vad som visas i filmen. Ken är en klädfanatiker som älskar paljetter och han är otroligt feminin men, gay? Var när hur uppvisar han känslor till någon leksak av manlig karaktär, om inte Barbie möjligen bytt kön när jag tittat bort, eller är det något mer som Hans missat att berätta i sin personliga analys av filmen? Och att Barbie är för smal och har en onaturlig kroppsbyggnad som endast kan uppnås genom självsvält och en stund i en sträckmaskin, det kan jag vara överens om med vår kära Hans, men när, exakt när, uppvisar hon ett större antiätbeteende än någon annan i filmen. Jag menar, ingen äter ju något av de där leksakerna så hon kan ju inte visa på något matrelaterat beteende utan det måste vara Hans egen vilja till att få se en ursäkt till hennes sjukliga ideeal (som jag mycket väl kan ställa mig bakom) men att påstå att det ingår i filmen, det är ju ren och skär lögn!

Vad tyckte jag om filmen, jag gillade den. Underbar! Jag ger den lätt en fyra av fem i betyg, precis så många före mig och ja, jag grät faktiskt några gånger under filmen (men jag vet inte hur mycket det betyder då jag efter mina graviditeter gråter när jag läser Lotta på bråkmakargatan) Barnen älskade filmen också och vill äga den inom snar framtid (men det vill dom ju med alla filmer dom sett).

Jag kan i alla fall rekommendera er att se den, skitbra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive