lördag 31 juli 2010

Tacksamhet/otacksamhet

I går kom grannen över med massor av bär. Rättelse, i går kom dottern hem med en massa bär som grannen gett henne så att hennes goda mor kunde baka något gott.

Bär blir dåliga med tiden. Tiden räcker inte till för mig. Om jag skulle låta bären förfara skulle det vara ett otacksamt agerande (enligt min mening, dock riktat endast mot mig själv och ingen annan så bespara mig era uttryck av förfäran över mitt tänkande av ert beteende för det hör inte hit, detta handlar bara om mig). Därför var jag tvungen att, denna morgon, inte bara städa köket och vardagsrummet, utfodra familjen, beordra maken att städa toaletten, förbereda twilightvisning och försöka vara en pedagogisk mor (vilket var ett fatalt misslyckande)på två timmar, jag skulle även baka hallonmuffins (som btw blev skitgoda, kan julia intyga).

6 kommentarer:

  1. Det är bara för att du är snällare mot Perny än mot mig. Eller så har du blivit så vuxen att du kan acceptera att alla inte tycker lika.

    SvaraRadera
  2. Hmmmmm..... Dagens sanning? Mycket dumt ska man höra innan öron trillar av. Som "Jag går och fiskar" t ex. Vi får väl komma överens om att vi inte är överens helt enkelt. Om värst mycket. Och så är jag FRU.

    SvaraRadera
  3. Jag vet att man kan frysa in bär men jag vet av erfarenhet att dom då kommer få bo kvar där för all tid och evighet och det skulle vara samma sak som att låta bären förfara.

    Förövrigt så ser jag denna lilla kommentar som tillräcklig eftersom den tillåter dig att verka ödmjuk och storsint i dina uteblivna negativa kommentarer angående mitt twilightgillande.

    Jag tolererar att du tror dig spy ut sanningen, jag brukar ha överseende med domedagsprofeter jag med, bara för att dom är högljuda så behöver man inte bry sig. Le vänligt och förstående mot dom och sedan gå vidare i livet oberörd ;)

    SvaraRadera
  4. Magnus, du är en mycket söt och god man, om du vore ätlig skulle du vara gjord av choklad! Vi ses på fredag, när kan vi vänta din ankomst?

    SvaraRadera
  5. Sen har jag min egen teori om varför du jävlas mer med Perny än med mig. Kan kanske bero på att ni träffas oftare? Känner varandra bättre? Sen heter jag MRS av helt andra anledningar än att jag är gift med älskade maken. Har med en viss karaktär i Star Trek att göra och så har jag kallat mig på nätet sedan låååångt innan F kom in i bilden. Så nu vet du det. :) Och även om din mor har något emot att stämpla mig som "någons egendom" så brände jag den bron när jag tog hans efternamn. Dessutom har jag ingenting emot att vara hans fru. Så frua på du, jag blir snarare argare av FRÖKEN. Men det kanske är din mening? Busråttta!

    SvaraRadera
  6. Framförallt tycker jag att vi nu alla ska vara goa och glada i den här tråden, precis som en äkta göteborgare ;)

    Och så flyttar vi över diskussionen till facebook :) där kan vi prata om planer inför helgen tycker jag.

    (absolut inte så att jag inte tycker om att få kommentarer, men dom får gärna handla om inlägget också :) )

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive