tisdag 11 maj 2010

Trädhataren krigar

Efter en mycket lat dag i går då jag inte gjorde annat än att ta hand om min sjuka make och slösurfa på datorn så kastade jag mig istället på att slita i trädgården i dag. Vädret har varit perfekt för ändamålet då solen värmt och molnen har tussat runt på himlen. Jag har använt grannens elsåg flitigt under dagen och sågat ner en massa onödiga träd som fått för sig att dom ska bo mitt i vinbärsbuskarna plus några av deras kompisar som mest bara växt upp på de mest omotiverade ställena. Den värsta strapatsen utav alla var den hemska taggbuske som bosatt sig under vårt äppelträd. Det är helt faschinerande hur lite träd kan göra skillnad. Här under kommer lite före- och efterbilder.

















Så här hemska var taggarna som växte på buskarna och de letade alla efter ställen att sjunka in i huden. Jag funderade ibland på ifall jag medverkade i en disneyfilm där huvudrollsinnehavarna var träd, i så fall var jag en äkta Cruella de Ville och i så fall hejjade väl alla i publiken på dessa svärdbärare och inte på mig. Jag ökade på det hela genom att upprepade gånger högt och tydligt berätta hur mycket jag hatade träd, när grenarna smiskade mig i ansiktet, gjorde fälleben på mig, taggar högg tag i mina ben och när grenarna ramlade ner ur högen upprepade gånger. Jag har fortfarande ont i handen sedan en rejäl tagg satte sig i handryggen på mig och liksom skavde mot en av de tjocka ådrorna och mot fingerbenet.

Jag tror faktiskt att det är lite svullet också...

2 kommentarer:

  1. Åsa (Valerina)11 maj 2010 kl. 22:26

    Bra jobbat :)
    Hur gick det med badet igår? Blev det bad eller åkte ni nån annanstans och roade er?

    SvaraRadera
  2. Det skrev jag om inne på ordet är fritt på föräldranätet.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive