lördag 29 maj 2010

Smält choklad och härskna nötter kan göra storverk!

Vi har gjort en liten förändring i vårat kök på grund av vissa händelser i början på veckan. Jag har ju beskrivit vårt kök i inredningsbloggen jag och några kompisar skapade för något år sedan. På grund av vissa platsbrist hade frysen fått flytta in i vårt skafferi. Absolut inte den mest ultimata lösningen men en som funkade just då, tyckte vi.

I måndags skulle jag och Pucko baka tillsammans med våra små fina döttrar, en kaka med mörk blockchoklad och hasselnötter i. När jag började gå igenom bakhyllan, som var den lägsta hyllan och alltså den närmast frysen, upptäckte jag att det var lite för varmt där inne. Att det varit lite för varmt i skafferiet på grund av frysen hade jag väl märkt redan tidigare, men att det var så pass varmt som vi upptäckte i måndags hade jag inte riktigt kunnat tänka mig.
Alla nötter som vi hittade hade härsknat så till den milda grad att det lukta skog och i vissa all mögel om dom. Den gemensamma nämnaren för alla dessa var att de bodde i plastpåsar. Vi hittade en papperspåse som låg på ett aningens svalare ställe där nötterna hade klarat sig. Det var blandade nötter av olika slag så det blev inte en hasselnötskaka utan en blandnötskaka, men smakade precis lika gott för det.

En hög med nötblandning till kakan.

Lite längre in i skåpet, där jag kände att det var riktigt tokvarmat, som ett gäsningsskåp eller liknande, låg chokladen. Den hade förvandlats från kakform till rinnig form och fettet hade tagit sig ut på ut utsidan av förpackningarna. Det var bara att slänga.

Jag insåg nu att det inte fanns annan råd än att flytta på frysen, och det på momangen. Maken körde igång projektet redan nästa dag var maken igång med projektet. Jag hittade ett ypperligt ställe för frysen, att vi inte tänkt på det tidigare, så här löste vi det:

Här kan man se hur frysen står i skafferiet med micron på sig.
Under kan man se att vi satt skåp längst ner istället,
micron fick en lätt lägre placering men fortfarande helt funktionellt.
I det undre skåpet har nu bakformar och bunkar fått flytta in
så det finns nära bakingreidienserna precis ovanför micron.

Hit fick frysen flytta.
I skåpet under bodde förut alla bakbunkar,
plastbunkar, bakformar, elektriska prylar och junk bo,
detta har nu fått dela på sig.
Bakgrejerna har fått flytta till skafferiets nedre skåpsdel
och annat junk har fått flytta lite var stans.
Maken sågade ut ett lagom hål i skåpet
så att frysen fick kilas in och nu bor bakplåtar och brickor bredvid.

Vi känner oss rätt nöjda med vår lilla omorgnanisation. En större omorganisation kommer att dyka upp, vänta och se, jag längtar mig tokig till den stora förändringen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive