torsdag 6 maj 2010

Produktiviteten verkar aldrig ta slut

Vi tog vid där vi slutade i går. Eftersom vi bokat kärra från lunch i dag till lunch i morgon, på grund av att Mellringe återvinningscentral är öppen i dag 12-19 och i morgon 07-12, så använde vi förmiddagen till att rensa lite extra i hörnet vi bråkat med träden redan i går. Maken högg och slog och jag krattade.

Bild över till vänster: maken hugger och står i, han är så manlig.
Bild över till höger: man vet att man inte ägnar sig mycket åt sin trädgård när barnen har mer trädgårdsredskap än en själv, och man känner av det i ryggen när man lånar av dem.
Bild underst: vi har inte en vanlig trädgårdstomt, det är rena skogsmarken på sina håll.


Maken åkte sedan iväg och hämtade kärran. Vi kunde inte låna den kärra som villaägarna har för gratis utlåning till alla medlemmar eftersom det var lång kö till den just nu. Man kan ju undra varför, villaägare har väl ingen speciell anledning till att ha kärra så här års.

Här kan ni se så mycket det var och hur tomt det blev. Vi fick hoppa av flera av bräderna för dom var för långa och maken hoppade lite på allting så det skulle få bra plats i kärran. När allt låg på marken trodde jag att vi skulle få åka två vändor men vi fick faktiskt plats med allt på ett släp, det var duktigt tyckte jag. Här kan ni också se så fint min make kastar skräpet i containern. Dottern hjälpte också till, problemet var bara att hon själv gärna ville vara lite för nära kanten.

När vi var klara med att köra alla pergolarester så var det dags att köra iväg slyt som låg på andra sidan huset. Träden tog en extra hämnd idag. Maken hade ett stort blodigt sår på ena handen och jag blev stucken flera gånger på låren och magen. Vi vann, trädet förlorade, men den tog en del poäng kan man säga.

Här kan ni se hur mycket vi körde iväg med, två vändor fick vi åka.

Vi avslutade med att åka och käka på pizzerian i Mellringe. Alla tog pizza utom jag, jag tog fläskfilé med potatisklyftor.

Det var räkor och annat gottigottgott på fläskfilén.
Om någon undrar varför jag tagit denna bild på mina fingarar så är det för att försöka visa upp det jag lidit av mest idag, torra händer. Det är inte bara torrt, det är som om huden på handflatan och fingarna var som ett fint sandpapper och det är som ett mjöllager. Det är riktigt obehagligt.

När vi kom hem satt jag extremtrött i soffan, barnen fick titta på star wars, the clone wars och jag orkade bara inte röra på mig. Min kropp hade gett upp redan flera timmar tidigare och nu vägrade den bara röra på sig. Maken hämtar då en cider åt mig. Jag sov sedan till clone wars och vaknade lagom till eftertexterna och sitter bredvid en man, som även han sov som en stockad säl.

Nu är det dags för oss att sova i sängen för vi har en lång dag i morgon. Vi har kärran till tolv och innan dess ska vi hinna få iväg en massa möbler från källaren. Sen ska vi städa, tvätta och förbereda inför vår resa i helgen. Sonen ska förberedas inför disco på kvällen och vi ska förbereda honom inför kalas på lördagen. Vi ska även flytta på verandagolvet med hjälp av så många som möjligt, alla som kan får komma och kånka. Vi bjuder på dricka för de som hjälper till och om vädret tillåter kan vi kanske starta grillen.

God natt.

2 kommentarer:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive