torsdag 15 april 2010

Nu är det försent och allt är Claus fel

I går gick Peter Steele hädan och hans långa skugga kommer inte längre svalka marken.

Nyheterna i dag:
"Peter Steele, sångare och frontman i Type O Negative har dött. Han blev 48 år."
-GP

"Peter Steele, tidigare artistnamn Lord Petrus Steele, född Petrus Ratajczyk 4 januari 1962 i Brooklyn, New York, död 14 april 2010, var en amerikansk musiker, mest känd för att vara en av medlemmarna i goth metal-bandet Type O Negative. Han var också känd för att vara väldigt reslig; han var 2,03 meter lång. Han skapade även en hel del rubriker när han poserade i tidningen Playgirl i mitten av 1990-talet."
-Wikipedia
Jag gillar den mörka och hårda musiken som Type 0 Negative berikat världen med och det känns lite sorgligt att jag nu aldrig kommer få se dem lajv. Jag var på väg sommaren 1995 då jag fortfarande var ung och ett partytroll. Jag bodde då i Danmark och alla mina festivalkompisar skulle till Arvika för att se bland annat type 0 negative. Min dåvarande kille ville till Roskilde och jag kom med förslaget att vi skulle spitta på oss. Han kom med erbjudandet att om jag följde med till Roskilde så skulle han följa med till Arvika och bjussa min biljett. Kör för det tyckte jag och köpte biljetter till Roskilde. När det var dags att ordna inför Arvika så fick jag beskedet att han inte hade råd med två festivaler, men nog skulle jag se mig själv som lyckligt lottad som fått uppleva storheten med att få gå på Roskilde, alla festivalers festival, Arvika var ju bara för mesar...

Mina vänner skröt över den upplevelse som de hade fått genom att få se Type 0 Negative (alla utom de som deckat vid tältet strax innan spelningen förstås (you know who you are...)) och att det var en av de bästa lajvföreställningarna någonsin!

Jag har alltså gett upp chansen att jobba på en lyxkryssare nere i caribien OCH fått se Peter Steele uppträda hans skull, det börjar plocka på här...

2 kommentarer:

  1. Du missade verkligen något. Det var en av de bästa spelningar jag sett någonsin och jag är så glad att jag fick ta del av lite TON och Peter Steele live innan han lämnade jordelivet.

    SvaraRadera
  2. Thank you for rubbing that in a little bit mooooore :(

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive