fredag 5 mars 2010

Jo tack, det kunde varit bättre, själv då?

Ingen idé att förvänta sig så mycket av mig just för tillfället, det är något jag själv måste inse. Jag tänker inte gå in på djupet här inne för det vill jag inte, bara en kort uppdatering för att förklara mina snabba vändningar.

Dagsformen de senaste dagarna har varit pilbåge och sura uppstötningar. Det är stress i barnuppfostran, det är stress på jobbet, det är krav på mig framförallt från mig själv, och det är kaos i min hemmiljö (upplever jag).

Jag blir snart arbetslös och har inget nytt på gång vilket skapar stress, det finns vissa saker som stessar på jobbet, det är en del saker jag vill uppnå som jag inte känner att jag lyckas med, jag känner mig otillräcklig.

Jag kommer på mig själv med att vara spänd i kroppen från topp till tå, som om jag sitter och förväntar mig att bli påhoppad när som helst, kallas även för fight or flight- mode, vilket är mycket tärande på en människa. Det är något som man har från vår djurtid då vi skulle vara beredda på att antingen springa åt á bara helvete, eller att slåss som bara fan! Jag har inget att springa ifrån (utan att bli stämplad som idiot) och inget att slåss emot (utan att bli inburad som galning). Fight och flight ska man bara genomgå ett kortare tag, tills men blivit av med faran på antingen det ena eller det andra sättet (eller blivit uppäten själv) men att gå med det dag ut och dag in, vecka efter vecka, då orkar kroppen inte längre efter ett tag.

Därför ska ingen räkna med att jag kommer att fixa min vikt just nu, därför ska ingen räkna med att mitt hem ska vara perfekt just nu och ingen ska räkna med att jag ska vara till lags och världens bästa mamma 24/7, därför kommer jag inte lova mig själv att klara någonting just nu, mer än att ta mig genom det här utan att få hjärnblödning eller hjärtattack.

Om någon ser mig försöka sätta upp ouppnåliga mål eller gnälla över att jag inte hann med allt det där som jag borde ha hunnit så är det okej att säga till mig att tagga ner. Jag kanske inte tycker det vid tillfället men jag behöver nog höra det är jag rädd.

1 kommentar:

  1. Åsa (Valerina)6 mars 2010 kl. 23:33

    Mm känner igen känslan att alltid gå på högspänn,,,,,det tär verkligen på kroppen.

    Jag ska försöka ge dig svar nu till veckan ang er fest iallafall,,,,så får du en mindre sak att fundera på.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive