onsdag 24 februari 2010

Perfekt tajming


Just som jag sitter och funderar över hur jag ska kunna reducera magfettet inför kjolanvändandet så snubblar jag över en utmaning via Valerinas blogg. Hon i sin tur länkar till ursprungsbloggen där själva utmaningen äger rum. Klart jag hakar på, det är ju ett himla bra sätt att peppa sig in i den för trånga kjolen.

Vad går utmaningen ut på då? jo här ska ni få höra:

Jag ska börja med att se hur många armhävningar, utfallssteg och burpees jag klarar på raken samt hur länge jag orkar köra plankan och hur lång tid jag tar på mig att gå 5 kilometer. Sen ska jag när mars är kolla samma sak igen och se om det har blivit någe bättre.

Mellan dessa pass skall jag köra minst 15 träningspass vilket innebär att jag ska vara ombytt och köra minst 30 minuter. Jag ska hinna göra 300 armhävningar, 250 utfall, 200 burpees, 30 minuter planka och gå minst 7 mil.

Något om att testa minst två nya träningspass och eftersom jag är så efter i träningspass så är ju detta pass (de grejer jag räknat upp här) ett helt nytt träningspass för mig så då är det väl bara ett till som krävs då.

Förutom denna kroppsliga utmaning så vill de att jag utmanar min själ också. Jag ska ge mig själv minst en halvtimme i veckan där jag gör något för mig själv. Här har jag funderat och tänkt att jag skulle kanske köra yoga, men jag har kommit på att det min själ allra mest behöver (visst behöver den yoga, det är inte det, men det bakar jag in i min träning har jag tänkt) är ett socialt liv, för det är avsaknaden av detta som får mig att må sämst. Jag har tagit upp med min man att jag kommer att fika med en vän minst en gång i veckan, han sa: "ok, då vill jag spela badminton" och när jag sa att det var okej så kom han själv på anledningar till att inte kunna spela. Men så spelar han ju pingis varje dag i stort sett. Jag har i alla fall redan börjat, så fort jag kommit fram till detta beslut så messade jag en vän som jag ska fika med i morgon. Kanske lite konstigt att belöna sig innan man kommit igång, men det är lite av en pepp tror jag.

Jag ska jobba med affirmation, alltså upprepa en fras tills jag tror på den. Jag har inte tagit fram någon fras än, men jag ska, och denna fras ska jag sätta överallt så jag inte kommer ifrån den.

Den som tror att utmaningen är över här tar helt fel, den fortsätter in på matarenan. Jag ska så klart inte äta godis under hela mars, jag ska helt och hållet hålla mig borta från sånt där ända tills kjolen sitter som en smäck! Jag ska dessutom prova två nya recept under månaden samt att jag ska testa två nya råvaror. Sen måste jag ha en belöning när jag klarat utmaningen, min belöning är ju att jag får på kjolen i mina ögon, men dom vill ha något mer så jag säger väl att jag... får återkomma med det. Om någon har något bra förslag på belöning, hojta till!


Här kommer mina anmälningsresultat (varning för ren och skär pinsamhet, men det kan ju bara bli bättre efter det här, kan även skylla på att jag inte mår helt bra idag):

10 armhävningar

1 minut planka

30 utfallssteg

5 burpees (satan va jobbiga dom var)

Mina fem kilometer får rapporteras i morgon.

5 kommentarer:

 1. Så roligt att du är med, kommer bli grymt roligt och utmanande!

  SvaraRadera
 2. Planka? Burpees? Belöningar kan jag däremot! Ta en massage nånstans, eller fotvård eller nåt annat där du bara blir omhändertagen av nån.

  SvaraRadera
 3. japp, här ska kämpas :)

  massage, det var ingen dum idé :)

  SvaraRadera
 4. Åsa (Valerina)25 februari 2010 23:16

  Härligt att du hakar på,,,,lycka till nu :)

  SvaraRadera
 5. Hejja hejja! Kul att du bestämde dig för att hänga på. För mig kommer den här utmaningen också riktigt bra tajmat! Snart är det måndag och då kör vi! kram

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive