tisdag 17 november 2009

Pinsamheter i trafiken

Idag var det simträning för min son vilken börjar fem och jag slutar fem. Det hörs ju direkt att det är en omöjlig ekvation men jag har löst detta genom att flexa ut en och en halv timme tidigare de tisdagar som maken jobbar (annars är det tveklöst hans jobb). I dag var dock inte en ledig dag för maken.

Jag hade missat tiden då jag suttit i ett klitensamtal fram till kvart i fyra och inte hade en tanke på hur mycket klockan var så jag kom i stället iväg fyra. Lite mentalt stressad, lite disträ av någon anledning jag inte själv vet om, började jag styra kosan hemmåt.

Vädret är lite halvblött vilket vållar en del problem när det gäller vindrutetorkarna. Å ena sidan blir rutan en aning för blöt om jag inte har torkarna i gång, å andra sidan gnisslar dom så in i norden om dom är på vilket gjorde att jag hamnade i någon slags dispyt med denna kontroll och ville ändra och ha mig. Det konstiga var ju bara att den inte slutade gå fast jag höll på att flippa med den där kontrollen både upp och ner ett antal gånger.

Jag hade precis påbörjat min resa och rullade väl i trettio, hade precis rundat kröken och tagit mig ut på den större vägen. Helt plötsligt märker jag vad anledningen till att jag inte får av vindrutetorkarna var, jag höll ju på med blinkerskontrollen. Just när jag upptäcker detta ser jag att det står två poliser längre fram i ett gathörn. Vad jag mer ser är att dom har en sån där liten pistol och är väldigt koncentrerad på trafiken som kommer emot dom, vilken jag ingick i.

Dom måste ju sett att jag vinglat lite, blinkat både höger och vänster upprepade gånger och säkert även blinkat med helljuset också när jag ändå var i gång. Att dom inte stoppade mig för att få blåsa fattar jag inte, det hade jag lätt gjort för dom kan inte ha missat mig så koncentrerade dom var på att kolla på alla bilar som kommer emot dom.

Pinsamt var det i alla fall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive