onsdag 25 november 2009

Adrenalin is the shit!

Jag var hos tandläkare i dag. De som känner mig vet att det inte är så bara, utan något som liksom gör avstamp i min tillvaro.

Jag tappade en fyllning i januari och eftersom jag skulle till Egypten så vågade jag inte gå med tanden helt öppen så jag ringde för att försöka hinna få det åtgärdat innan vi åkte. Även om jag inte tycker om att gå till tandläkaren är jag relativt övertygad om att jag ännu mindre vill gå till tandläkare i Egypten.

Dom hörde inte av sig.

Tiden gick.

Jag åkte till Egypten.

Tanden har inte gjort ont och jag har inte ringt. Jag har ju ändå ringt en gång och det är mycket nog för mig menar jag, lite får dom allt göra själva tycker jag, eller? Jag menar, jag hade ju blivit lovad att få en tid så snart som möjligt och man vill väl inte vara tjatig, dom gjorde säkert så gott dom kunde.

Sedan dess har en tand längst bak i munnen även tappat en flisa men inget som gjort ont.

I veckorna tappade jag en jättelagning, blottade väl nästan halva tandens tandinnanmäte (mina ögonmått mätt) vilket jag körde ner cavit i. Jag har inte haft ont men...
jag ska ju till Egypten igen och som jag redan sagt
- jag går hellre till en svensk tandläkare än en i Egypten så...
Halvakut tid till tandläkaren i dag klockan tjugo över tolv.

Vid ankomst var jag redan långt gången i min fight of flight process med hjärta som slog i rekordfart, lite svettig, stirrig blick och snabb andhämtning. Jag satte mig i stolen och liksom tog några djupa andetag och verkligen försökte hålla mig lugn och körde med lite sånna där desperata fåniga skämt för att försöka få en bättre känsla i rummet. Så kom sprutan, som jag inte ens hann att mentalt förbereda mig för, men där satt den. Gick snabbt och smidigt men sen kände jag mig jättekonstig. Mitt hjärta började rusa, kallsvetten blev mycket påtaglig och det kändes nästan som om jag skulle svimma. Jag började vrida på mig och sa att "oj oj, känns lite konstigt här, ska det vara så, jag tror jag svimmar snart"

Oj då!
ja då hade jag fått fel spruta, lite miss mellan tandläkare och sköterska som hade gett fel bedövning, eller ja, bedövning är väl att ta i eftersom det var något slags adrenalinförhöjjande, som om det var någon jag behövde i den stunden, jag är skeptisk!

Nu sitter jag i alla fall här och har överlevt. Fyra tänder är borrade i men ingen hade karies för jag är så tuff! Jag har tappat halva tänder men borstat dom så bra så angreppen har hållit sig borta.

Först nu tre timmar efter tandingreppet börjar jag bli människa igen och så ska jag hämta mina gullungar.



Och jag kan lova er alla att vi i pedagogiska syfte har regeln att jag aldrig följer med barnen till tandläkaren, det är deras pappas jobb.

2 kommentarer:

  1. Nej men jösses, gav de dig fel spruta? Vad gjorde de åt det då? Jag menar,,,är det inte Lex Maria-anmälningar på sånt där?

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om det är lex maria på det. Vet inte riktigt vad det där används till heller. Tandläkaren frågade varför hon gett honom det bedövningsmedlet varpå hon sa att han sagt det och han sa att han inte hade det, upplevde en del käbbel mellan dom fast på ett mycket nedtonat sätt.

    Han tog väl hand om mig, när han förstod vad som skett fick han upp benen och förklarade att det inte var farligt (jag är godtrogen nog att tro på honom) och så gick det över efter en stund och så fick jag en ny spruta med bedövningsmedel. Än så länge har jag i alla fall inte lidigt något efteråt, det var bara den omedelbara chocken.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive