tisdag 11 augusti 2009

Vem sa att romantiken var död?

För ett tag sedan firade vi (inte) vårt åttonde år som gifta, vi har varit gifta i åtta år men vi missade det eftersom vi båda har så mycket annat att göra hela tiden. Men maken kom ju på det och kom hem med en av de mest romantiska presenter man kan tänka sig "Bloodbath in the house of death" eller "Mera blod i baljan boys" som är det benämning som jag känner den bäst under.

Nu finns det säkert någon där ute som tror att jag är ironisk men det är jag faktiskt inte, jag är helt seriös i mitt uttalande. Anledningen till att denna present är romantisk är inte mängden blod den innehåller, den dåliga parodin eller de usla specialeffekterna utan tanken med presenten.

Denna film är jag uppvuxen med, på en dålig piratkopia med randig överexponerad bild och svajjigt ljud satt jag och kompisarna och vred oss av skratt vid unga år. Detta har jag berättat för min man, vid något eller några tillfällen, absolut inte nyligen.

Med denna present har han visat att han lyssnar på mig, han tar till sig det som jag säger, han lägger ner tid och energi på att hitta fram dessa saker som jag pratar om, ju mer udda desto bättre är det och sen från det blå så kommer dessa små överraskningar utan förvarning och det är det som är så romantiskt och som gör mig så glad och förälskad.

1 kommentar:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive