söndag 12 juli 2009

Vi hade i alla fall inte tur med vädret

Festen i går var väldigt trevlig och rolig. Jag hade ju kollat av ganska många personer om de ville komma och grilla med mig och det axplock som dök upp var spridda, vilket var riktigt intressant. Mia och Jocke från min overallsbekantskapskrets kom, Martin från gamla klassen tillsammans med sambon Fia samt Valerin... förlåt Åsa och Ita_g... förlåt jag menar Marita från viktsnack. Ingen kände någon över gruppgränserna förutom jag som var som en litet spindel i nätet.

När vi skulle äta så tänkte jag på det och var lite oroad över hur det skulle gå. Lite stelt och försiktigt var det från början men det släppte sedan och mot slutet så satt alla och diskuterade friskt allt från kulturen inom hörselskadeade och hörande grupper, skolan, utbildning och annat spännande.

Jag hade ju varit väldigt stressad hela dagen och sprunigt runt och haft mig för att få till allt innan festen, jag hade jagat proppar och jag hade lagat potatissallad, samt använt mitt, Åsas och Maritas kloka huvud till att skapa en mycket inovativ kreation för att undslippa regnet när vi grillade.

Den inovativa lösningen från höger


Från vänster

innifrån

Under kvällen märkte vi spännande saker som att man kunde tända lampan i köket med ungsvredet men satte man igång vattenkokaren slockande lamporna igen. Fläkten startade om man drog ur en av propparna och lampan inne på toaletten lös så svart att man endast kunde se lite glöd längst in vid sockeln. Allt detta hade gjort mig en aning stressad och nervös men när maten var äten och vi hade dukat om till vardagsrum så slappnade jag av en aning. Då hade jag druckit två öl, en san fransisco och Mia blandade ihop en B52:a. Sen gjorde jag en white russia och efter det tappade jag räkningen.

Det var så behagligt att bara sitta och snacka skit med de andra och jag hade inte en tanke på hur mycket jag drack. Inte förrän jag reste på mig märkte jag hur ostadiga mina ben var. Det sa bara pang och så var jag apkalas. Vid ettiden eller var hon kanske två, jag har inte som helst koll, så bryter vi i alla fall upp och det bestäms att jag ska sova på Mia och Jockes soffa för huset kändes allt för osäker för lilla mig.

I dag är jag trött och rådvill. Någon elektriker där ute som vet vad jag ska göra? Blir nog att äta ute i dag.

4 kommentarer:

  1. Hade jättekul igår, det där får vi göra om. Har blivit medlem på Allt för föräldrar nu också. Lusth heter jag där. :) Vi ska äta lite köttfärssås och makaroner här ikväll är nog planen. Har inte pengar för att äta på stan tyvärr...

    SvaraRadera
  2. Jag hittade en gammal pizza från igår som jag just har slukat med välbehag och sköljer ner med en coca cola, känns hälsosamt och bra :)Fick dra om några sladdar för att lyckas värma godbiten bara.

    Har du skrivit något inne på viktsnacket än?

    SvaraRadera
  3. tack för en mycket trevlig kväll. Trots vädret så blev det ju grillat (tre kvinnor som slår sina kloka huvud ihop fixar det mesta i regnet)och en helt underabar kväll med mycket trevliga människor. Kul både att återse dig och Åsa samt att träffa nya människor...

    SvaraRadera
  4. Klockan var 01.25 när jag åkte tror jag :)

    Och ja vi hade jättetrevligt,,,eller ja jag kan ju inte tala för de andra, men jag hade iallafall trevligt :D

    Ser att Fia reggat sig på aff,,kul, välkommen dit Fia :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive