fredag 3 juli 2009

Och nu ska dottern flytta ut

När jag hämtade lilltjejen från dagis i dag så sa hon att hon ville ha tårta till fredagsmys. Tja tänkte jag, varför inte. Först tänkte jag åka förbi affären och handla men så tänkte jag att jag kunde ju baka en sockerkaka och dela upp till små tårtor så kan man äta resten av sockerkakan som vanlig sockerkaka, tänkte jag.

Först var det middagen. Vi brukar alltid äta pizza på fredagskvällar men dottern ville hellre ha korv och pommes. Dom kunde fixa det på samma ställe som vi köpte pizzorna, även om det inte fanns med på deras meny.

När vi kom hem fick jag truga i henne en av korvarna. Sen bakar jag en sockerkaka. Sockerkakan är superdupergod men smular sig bara så den är inget fint bjudfika direkt. Jag får i alla fall till två bitar, lägger hallon och grädde i mellan dem, lägger på grädde och strösslet hon ville ha. Hon får tårtbiten och blir jätteglad. Sen står den bara där. Jag får truga i henne tårtbiten.

Sonen ville inte ha något efter pizzan, då var han illamående, vilket jag kan förstå, i den här värmen.

Efter att de fått titta på två filmer, klockan börjar närma sig nio och jag har däckat i soffan upprepade gånger så är det dags för nattning, något som inte riktigt bemöttes med entuasm. Dottern bestämde att hon skulle läsa för mig istället för att jag läser för henne. Hon börjar med en bok, hittar på lite spännande saker till de två första sidorn vilket tar lång tid för hon måste fundera mycket vid varje bild och ööööh:ar en hel del. Sen kommer hon på att det var fel så hon får börja om. Jag är fortfarande dödstrött och tålamodet är inte på min sida, men jag kämpar verkligen med att försöka vara pedagogisk och rar som mamma.

Sen byter hon bok och gör samma sak med den här boken.

Sen byter hon bok igen men nu bestämmer hon att jag ska läsa den. Jag läser och när jag nästan kommit till slutet så bestämmer hon att vi ska byta bok. Här sätter jag ner foten, jag vill säga att jag har inte nickerdockat mig igenom det hela utan har på lite fina sätt sagt att nu får det snart vara nog. Nu var det nog. Jag skulle läsa färdigt den boken eller ingen bok. Hon fortsätter tjata jag ger mig inte. Jag säger det att om hon inte vill att jag ska läsa färdigt boken så kan jag lika gärna gå, hon bryter ihop, jag går, och lägger mig. Hon kommer efter och lägger sig demostrativt på vardagsrumsgolvet och fortsätter tjuta som om någon just dödat hennes hamster framför ögonen på henne.

Tillslut får jag in henne till mig i min säng och så försöker vi tala ut om vad som hänt. Då får jag veta att jag är den hemskaste mamman som aldrig kan ställa upp på någonting och nu skulle hon flytta ut, själv, till Danmark. Med sin lilla cykel, inte för att hon visste hur hon skulle ta sig dit men hon skulle i alla fall ta med sig sin spargris så hon skulle ha råd med båten.

Otack är mammans lön...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive