söndag 5 juli 2009

Lite förändringar på gång här hemma

Här hemma har vi glocalnet. De har ett himla bra erbjudande åt oss där vi ringer gratis mellan våra mobiler och vår hemtelefon. Det stora problemet är ju bara att det inte är så bra täckning. Hela mitt hem är tveksamt täckande för att inte tala om min arbetsplats. Jag har hittat en punkt inne i mitt kontor där jag kan få kontakt med omvärlden. Det är inte bara här, det är överallt. Skitdåligt!

Därför har vi funderat på om vi ska byta operatör och har letat runt efter några som kan mäta sig med erbjudandet. Vi har hittat ett erbjudande hos Telia som är helt klart nästan samma nivå och vi vet ju att Telia är kungar på täckning så... vi kollar på saken. Hur halkade vi in på detta erbjudande som vi hittat på telia, jo, det är så här:
min älskade mobil har börjat bete sig löjligt. Vi tror det är batteriet. Därför tänkte vi kolla efter ett nytt batteri. Det finns inga batterier till den om jag inte köper pirat för min mobil är för gammal. Det är inte bara batteriet som krånglar utan vissa småsaker har börjat tönta sig, som att vissa ljus försvunnit. Visst kan jag leva med att den inte har den förtrollande lilla truddelutten när jag öppnar telefonen, men vad är nästa? Jag tror att den inte ringde en morgon när jag skulle gå upp också. Jag är osäker på om jag vill lägga flera hundralappar på ett batteri till en telefon som sjunger på sista versen, så jag började fundera på om jag ska köpa en ny telefon, och där hamnade jag inne i teliabutiken där jag ville kolla över erbjudandena som dom hade där.


Det här är min älskade telefon. (bild lånad hos gnetagalten)

Denna telefon är endast köpt för sitt utseende och jag har inte alls tittat på dess innre kvaliteter, mer än att den har en kamera som funkar någorlunda. Jag kan inte hitta någon mobil som slår denna utseendemässigt. Det skulle vara som att ha dejtat en av de vackraste fotomodellerna och sedan leta efter en ny partner, det är kört helt enkelt. Därför måste jag se mer till insidan än utsidan och jag har nu hittat en mobil som jag gillar, insidan alltså, tänk insida insida insida insida insida....


Bild lånad från best mobile phone reviews

Inte nog med modellen i sig, jag går från nokia till ericsson

läs mer om den här: C901

Nu tänker jag insida insida insida insida, men ändå... vilken ska jag välja? Ska jag gå vidare på den gamla linjen och köra persika som går lite i samma känsla som min gamla rosa älskling eller ska jag köra min mörka sida, den svarta eller ska jag köra silver? Vad tycker ni?

Help me decide!

7 kommentarer:

  1. tycker du ska gå på din svarta sida av dig och välja den svarta....:)

    SvaraRadera
  2. Verkar vara en trevlig mobil. Kör på persika, den var ju helt klart snyggast med sina röda/rosa detaljer på menyspaken och linsskyddet! :)

    SvaraRadera
  3. svart och silver är tråkigt! ta persika!
    Maria

    SvaraRadera
  4. Tack för all respons, men ni verkar inte ha röstat i pollen va? Då blir det svårt att avgöra sen i slutändan om några har gjort både och och några bara på ett ställe. Ja ja, det går väl att räkna ut ungefär. Ser ut som om persika ligger bäst till just nu i alla fall

    SvaraRadera
  5. Nu kan ju jag bara prata för mig då... Men de gånger jag bytt från Nokia till något annat märke har jag snabbt återgått till Nokia, och det är pga att jag aldrig lärt mig kommandona på de andra märkerna... Nokias sitter ingjutna i ryggmärgen om man säger så...

    Så tänk på det oxå när du byter märke...

    Hoppas du kommer fram till ett bra beslut...

    Kram..

    P.s. Jag har röstat oxå... ler... D.s

    SvaraRadera
  6. Jo då zupermom. Der är något som legat i bakhuvudet på mig och jag tog upp det med killen i affären. Han förstod hur jag kände och jag fick kika på telefonen och fick leta runt för att känna mig hemma och den kändes faktiskt helt okej, bättre än tidigare ericsson. Det jag föll för är allt bra som finns innuti den, du vet, jag går på insidan den här gången ;)

    SvaraRadera
  7. Nokia har många som är bra på insidan oxå... ler... Men det är du som skall ha den och det är du som skall vara nöjd...

    Och vad är problemet om du nu inte skulle vara nöjd om ett tag?? Då kör man med telefonen tills det är dags att förlänga och då går man tillbaka till det gamla och invanda...

    Kram...

    P.s Är visst Åsakalaset när ni kommer hit... Intresserad??? D.s.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive