fredag 5 juni 2009

Idag fyller min lille gosse åtta långa år

Vi har precis grattat honom med o'boy, en sockermunk och paket på sängen. Som vanligt så har vi busat med honom för vi är så busiga. Han har bland annat önskat sig en legobrandstation:

När vi kom in till honom och sjöng så hade vi ett litet litet paket på brickan med en annan liten brandman, ni vet en sån där city, bestående av bara någon gubbe och en liten bygg-grej:
Det stora paketet hade vi gömt utanför. När sonen öppnade paketet var han förväntansfull och tog fram den lilla gubben varpå vi glatt frågade om det inte var det han hade önskat sig. Han log och sa att egentligen ville han ha en större brandstation men man ska ju nöja sig med det man får.

Visst är han fin vår lille pojke. Maken var ju tvungen att skämtsamt påpeka hur mycket vi tjänat på att nöjt oss med den gubben, också på ett busigt sätt.

När han fick det stora paketet så var han helt lyrisk och nästan hoppade i sängen av lycka och berättade hur glad han var över den fina brandstationen som var just den han ville ha.

Ikväll kommer faster med familj på besök, jag köpte faktiskt brandstationen fem minuter före henne. I morgon kommer Kia och på söndag blir det kalas. Om sonens mormor hinner bli frisk så kommer hon på tisdag och firar sonen.

2 kommentarer:

  1. Barnen jag är barnflicka åt bara sliter upp sina paket, kastar sina nya Wii, nintendon och superdyra grejer åt sidan och säger "nästa"...
    Riktigt pågsamt att se på faktiskt...
    Det där lät mycket mysigare!

    SvaraRadera
  2. Tro inte att detta har kommit av självt. Sonen har tillhört skaran du talar om och vi har blivit mycket ledsna över det beteendet och det har vi varit väldigt noga med att berätta för honom och vi har även gett hon exempel och pratat om det. Man ska aldrig berätta att något är dåligt om andra har varit snälla och gjort något åt honom, "man ska var nöjd med det man får och tacksam och visa det" har vi uttryckligen sagt och det har uppenbarligen fallit i god jord.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive