måndag 4 maj 2009

Tävlingssugen

Jag tänkte att jag skulle ta mitt författande ett steg utanför mitt eget hem. Jag tänkte vara med i en novelltävling, eller två kanske.

Först ut var: Centuria Handelsbolag.

De ville dock att novellen skulle vara högst 18 000 ord, min var på drygt 3000 ord vilket gjorde att den var lite väl kort. Dessutom kunde man vinna pengar utifrån längd på novell så min novell skulle väl inte kamma in så många mynt, men det var ju äran som var det viktigaste, och att bli publicerad.

Jag gick igenom min novell om och om igen för att verkligen finslipa den och sen var det dags att skicka in. Jag tryckte på länken som skulle föra mig till anmälningsblanketten. Innan jag skickade in så tryckte jag på vilkorslänken och läste följande:

"3.Iom att beslut om publicering har fattats så övergår de fullständiga rättigheterna till materialet till Centuria, vilket inkluderar bla men inte uteslutande:
-All upphovsrätt samt publiceringsrättigheter
-Rätt att redigera materialet samt att ta bort eller lägga till delar
-Alla rättigheter till persongallerierna
Dessa rättigheter upphör efter 10 år om materialet inte dessförinnan har publicerats. Om materialet publiceras tillfaller alla rättigheter Centuria utan övre tidsbegränsning.

3.1 Ovanstående punkt gäller även fram till dess att insändaren skriftligen har blivit informerad om att Centuria har valt att inte publicera materialet. Dock som längst 2 år efter att materialet har mottagits av Centuria"

Nu vet jag inte hur det brukar vara, jag har ju aldrig skickat in något bidrag till tävling, men att fullständigt ge bort rättigheterna till mitt verk och dessutom inte kunna använda karaktärerna efteråt, jag är inte riktigt redo för det. Jag vill stå för mitt verk, jag vill äga mitt verk, dessutom tänkte jag ju skriva en roman utifrån novellen och det går ju inte om jag säljer bort mina karaktärer. Det är som att sälja sin själ.

Om det nu är så att jag har helt fel och att det är så det går till, hojta gärna till, men jag vet inte om jag klarar det då får den hellre bo kvar i min lilla byrådåda (läs hårddisk)

Jag gick då vidare till nästa tävling som Nafs hade, för att skicka dit istället men då hade dom som gräns för att få medverka att det inte fick vara mer än 10 000 tecken och min är på över 16 000 tecken.


Hur jäkla svårt ska det vara att komma ut ur författargarderoben, ge mig tips, jag behöver det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive