torsdag 21 maj 2009

Nya takter

Jag har fått höra att det finns läsare som är intresserad av hur det går med min viktkamp. Jag kan lova att det finns anledningar till att det inte står så mycket om dessa - kamper - eftersom det mestadels är vit flagg som viftas på den fronten. Jag har bytt ut promenader mot slappartillfällen framför teven. Jag har bytt ut sallad mot mängder av potatis. Jag har bytt ut avhållsamhet mot kakor, godis och skräpmat. Min vikt skjuter i höjden och om jag inte gör något väldigt väldigt snart så kommer jag få börja om från början igen. Det känns tungt att medge detta men det är så det ser ut.

Så här ser min hälsoprofil ut idag
Tack för tipset iToppengrabben

Det är dags för en helomvändning och det nu! Jag tror att om jag skriver om det här så är det en större press på mig att faktiskt göra något åt det. Därför kommer jag att skriva upp hur det går, hur jag följer min plan med mera.

Jag står nu på +-0 och jag ska ner på -15 till att börja med, så får vi se hur lång tid det kan ta. Ska vi säga 15 veckor, eller 20 veckor för mig att klara utmaningen? Viktrapport varje fredag i allefall, men jag kommer inte skriva ut min vikt, bara + eller -.

Min plan för veckan, till nästa fredag, blir att inte hetsäta godis i helgen, jag får bara äta godis eller kakor på lördag, ingen annan dag. För att klara detta ska jag se till att äta en bra och stadig frukost, jag ska äta nyttiga mellanmål och jag ska byta ut halva måltidernas kolhydrater, alltså potatis, ris pasta mot långsamare kolhydrater så som kokta grönsaker, morötter och annat spännande.
Så här vill jag att min hälsoprofil ska se ut
(Men i ärlighetens namn var jag tvungan att ljuga för att få den så här, för jag kommer väga fem kilo mer och jag kommer äta mycket mindre mackor än vad de anser att jag ska, men hur snyggt skulle det se ut med röda mål?)

För att uppnå detta resultat ska jag äte mer grönsaker, byta ut en del av potatis och kött mot kokta grönsaker, vattenrika grönsaker och bönor samt groddar. Alla dagar maken är ledig ska jag ta en kvällspromenad vid hemkomst, minst en timme och minst en dag varje helg ska jag ta en morgonpromenad innan frukost. De dagar jag inte kan komma iväg på promenader ska jag fitta här hemma.

I sidorubrikerna finns en rubrik som heter "Det här pysslar Perny med just nu" och där kommer jag lägga upp det jag äter, när jag äter och när jag tränar och vad jag tränar, genom den typen av rapporteringar vågar jag nog inte äta vad som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive