måndag 30 mars 2009

Ett skäl till att många går upp i vikt

Jag filosoferade lite över det i morse. Jag satt och lyssnade på äntligen morgon... förlåt, jag satt och åt frukost och hade maken och barnens ljud överallt och i bakgrunden kunde jag höra rösterna från radion som just för tillfället var äntligen morgon med Adam och Gry (hade ledigt). De intervjuade visst någon angående att träna efter förlossning, tror jag, jag kan ju ha hört fatalt fel också.

Han som var proffs på mammakroppen sa att alla kvinnor kunde få en snygg kropp efter att de fått barn, bara de varit vältränade innan och tränar ordentligt efteråt. För att få en snygg kropp igen efter att ha fått barn skulle man köra mycket:
  • core
  • kondition
  • styrka
Det var de saker jag hörde sen frågar någon hur det var för de som inte vill träna varje dag, den där vardagsmotionen som man kan försöka få in. Personen räknade upp några av de saker som de pratade om och kommenterade att vissa kanske inte känner att de hinner eller orkar träna varje dag, alltså regelrätt träning, hur kan man då göra för att ändå komma i form. Som svar fick han att om man ska få en snygg kropp igen efter att ha varit gravid måste man träna varje dag annars går det inte.

Här tror jag att ett stort problem kommer in, kraven som tar död på lusten. Att veta att jag kan få samma snygga kropp som idealet säger (det var inte det han sa men det är det man tolkar in eftersom det är den kropp som man pratar om när man pratar om en vältränad kropp) med sexpack på magen och allt vad det pratades om, bara man jobbar ordentligt. Då vet alla att det är deras fel och dom är dåliga, svaga och lata om dom inte får tillbaka den där kroppen igen. Sen vet man nu också att alla andra vet att man är dålig, svag och lat om man inte är smal och vältränad efter att man fått barn vilket bättrar på känslan av dåligt samvete.

När man fått barn är man redan trött, man får inte sova ordentligt, hela ens världsuppfattning rubbas och ska man då börja träna intensivt också - varje dag!- tror jag man tröttnar ganska snart. Det kanske går en vecka, kanske en månad då man tänker att - nu jävlar! - men helt plötsligt orkar man inte mer och då blir det istället -äsch va fan! - och så förfaller man helt istället och skiter helt i träningen.

Varför inte peppa dessa nyblivna morsor på ett mer humant och uppnåbart sätt? Träna på ett husmorskt sätt. Ligg på rygg med barnet på armarna, lyft barnet och sänk barnet upprepade gånger så får du träning och leker med barnet samtidigt. Ta raska promenader med barnvagnen varje dag. Det finns massor av sätt men att tala om att man ska träna intensivt varje dag med core och speciella sätt och att man kan, om man bara kämpar, komma tillbaka till den vältränade kroppen man hade innan man fick barn även om det finns många som säger tvärt om, du har fått barn, kroppen förändras, den är svårare att få vältränad igen.

Jag vill ha vältränad mage, vältränad kropp, men jag tänker ALDRIG lägga ner intensiv träning varje dag på det, det hinner inte jag. Promenader varje dag, ok, hushållsträningen i form av städning en gång i veckan, ok, gympa en gång i veckan, ok, bra kosthållning måndag till fredag, absolut, men inte mer än det!

Så enkelt är det bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive