tisdag 17 mars 2009

Deprimerade ben

Jag har "restless legs syndrome"

Uppenbarligen

Jag brukar ha ett litet talesätt som går:" Nä nu är jag så trött att det börjar krypa i benen, så det är nog bäst jag går och knoppar". Jag har bara fått för mig att det är allmänt, att när man är riktigt aptrött så börjar det krypa i benen. Det känns som om jag har klåda i själva skelettet innuti benen. Jag blir nästan vansinnig, och detta kommer när jag är riktigit trött. Självklart kan detta störa mig i mitt försök att sova, men jag brukar kunna koncentera bort det.

Nu har jag fått veta att jag är bara en av 7-10 procent av alla människor som har detta. Varför har ingen sagt det till mig innan?

I dag när jag sökte på barns sömnbehov så såg jag en rubrik där det stod: "krypningar i benen kartlagda" och eftersom jag har krypningar i benen så blev jag nyfiken. Jag trodde ju fortfarande att detta var allmänt men att många tyckte det var irriterande. När jag klickade på länken fick jag veta att:
  • Jag har låga nivåer av dopamin i hjärnan
  • Det förkortas RLS
  • Det tilltar med åldern
  • det finns läkemedel

Jag tror jag kan överleva än så länge, har inte lidit så mycket än, men det kan ju vara bra att veta att man inte är helt normal, om man vill börja gnälla om det, för då finns det visst läkemedel.

Vill du veta mer? kolla här

2 kommentarer:

  1. jag har det!!! APJOBBIGT!!!!

    SvaraRadera
  2. Men visste du att du "hade det" eller gick även du runt i ovisshet och i tron om att detta var normalt och att alla hade det? som jag.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive