fredag 9 januari 2009

Prioriteringslistan

Jag har väldigt mycket just nu.
  • Jag håller på att förbereda inför en opponering
  • Jag ska försöka ordna lite i min uppsats som jag vet att jag kommer på kompletteringar på
  • Jag ska förbereda inför en fest
  • Vi håller på med inredning som ska vara klar tills på fredag
  • Jag håller på att ta bort julvikten
  • Jag håller på att planera inför Egyptenresan
  • Jag ska se över vad barnen och vi vill planera in inför kolmordenvistelsen
Det är mycket för ett så litet huvud som jag har. Jag måste därför prioritera och bara tänka på det som är viktigast för stunden för annar blir jag vansinnig. Just nu är det opponeringsförberedelserna som är viktigast, självklart. Jag kämpar förbrilt med att bara tänka på den och hur jag ska lägga upp det och läsa och skriva och fixa och dona. Medan jag gör det så kommer självklart tankar kring min egna uppsats upp i huvudet som stör mitt arbete med opponeringsförberedelserna.

Jag sitter i entrén och jobbar, det är det ställe som vi för tillfället renoverar och fixar det sista i. Därför ser jag allt som ska göras. Maken har just fått ordning på hyllsystemet och stången inne i garderoben, som jag sitter bredvid. Därför är det så lockande att börja fixa med det. Stoppa in saker i hyllorna, hänga upp kläder på stången och så vidare, men jag måste tygla mig. Bara tänka på opponering.

På kvällarna när jag går och lägger mig så är det ett virrvarr i huvudet på mig över allt jag ska göra innan fredag nästa vecka som gör att jag får hjärtklappning och jag vaknar alltid svettig, på språng.

Mitt i all denna stess så får jag inte heller okynnesäta eftersom jag ska gå ner dom där kilona. Det slutar istället med att jag börjar läsa bloggar och slösurfa på massa andra sätt och så blir inget vettigt gjort i stället.

Är det bra prioriterat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive