tisdag 20 januari 2009

Lite bättre idag

Gårdagen var en dag som jag helst skulle vilja sudda bort från historien. Jag mådde så kasst! Ångest, tårar, hysteri och extremt kort stubin. Jag fixade inte att äta med familjen, bara det att dottern ville ha dipp till sina icke existerande pommes var riktigt jobbigt.

Kattis sa lite fint att det kanske inte var den bästa situationen att försöka sluta röka i. Jag kände det också men när jag sagt något så är det väldigt svårt att ta tillbaka det. Jag grubblade över det här med rökningen. Jag hade ju slutat, skulle jag säga att jag inte skulle sluta nu utan skjuta på det skulle ju göra att maken skulle bli tveksam till mina planer och anse att rökaren inom mig talade.

Jag tog en promenad med Paulina på kvällen och från början hade jag sagt att hon inte fick ha med sig cigaretterna eftersom jag inte skulle klara av det utan att rökaren skulle börja tigga. När tidpunkten för promenaden närmade sig tänkte jag att "nä, jag måste ha en cigarett" så jag messade henne och sa att hon skulle ta med sig dom. Det gjorde hon och jag rökte.

Jag började fundera och diskutera med Paulina angående mitt rökande / icke rökande. Jag bestämde att jag inte kunde sluta förrän uppsatsen var inlämnad, men hur skulle jag berätta det här för maken. Jag kom hem. Jag satte mig med maken och sa: "Nu ska jag berätta en sak för dig som du inte kommer gilla"
Jag berättade om rökningen och förväntade mig att han skulle visa sin besvikelse, men istället fick jag till svars: "Jag tror det är en bra idé, jag ville själv komma med den till dig men det skulle ju vara så fel om jag skulle be dig röka så det var ju bra att du kom fram till det själv. Det var lite jobbigt här vid maten"

Så... jag röker i alla fall veckan ut, men i Egypten, då röker jag inte!

Nu... uppsatshelvete!

2 kommentarer:

  1. Jag tror att du fattade rätt beslut!
    Kram cissi

    SvaraRadera
  2. Det är ett helvete att sluta röka tycker jag. Vet inte hur många gånger jag har gjort det, men den här gången tar jag Allen Carr till hjälp. Boken är min "bibel" och följer med mig vart jag än går (i handväskan). *S*

    Idag har jag huvudvärk. Säkerligen abstinensbesvär, men det är ju övergående.

    Kul att du lyckats hålla upp i över två månader i alla fall! :)

    Superduktigt hörru! Keep up the great work!

    Kramis Liselott

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive