måndag 15 december 2008

Årets föräldrar

det är det pris vi är ute efter i år.

Denna dagen skulle lika gärna kunna vara bortsuddad ur historien känns det som, förutom det att vi faktiskt hann måla verandan/etrén idag, eller, maken gör det sista i detta nu.

Dottern höll på och bråka från, nån gång i natt. Jag fick sova, jag är tacksman för det. Maken gick upp och tog hand om henne och jag vaknade till vid tillfällen, men fick i alla fall sova mer än honom. Maken gick även upp och tog sonen i morse och gick med honom till skolan. Jag fick sova, tacksam för det. Jag vaknade här han kom hem och vi började göra frukost åt oss andra. Då helt plötsligt slog det maken att han skulle ju på kurs, klockan halv nio. Klockan var 23 minuter över åtta när han kom på det. Jag slängde ihop några mackor åt honom och sen galloperade han iväg längs de hala gatorna in mot stan.

Jag ringde dagis och sa att dottern behövde vara där över dagen så jag skulle få något gjort. Eftersom hon sov kände jag att det var onödigt att dra upp henne så jag sa till dagis att jag skulle komma när hon vaknade. Hon vaknade klockan halv tio och maken skulle komma hem vid tolv så jag kände inte att det fanns någon anledning att jäkta upp henne, slänga i henne frukost och stressa till dagis, det skulle ta musten ur mig lika mycket som att ha henne hemma medan jag pluggade. Jag bestämde mig för att fixa med ansökningar till några jobb i stället. Jag fick ringa dagis igen och säga att hon inte skulle komma, ja, dom ser oss nog som väldigt veliga där borta, med all rätt.

Dottern bestämde sig för att behöva mycket uppmärksamhet så medan jag försökte få råd av mamma med ansökningarna. Hon (dottern alltså, inte min mamma) bråkade hon om filmer, kakor, saft, kissa, nalle, klänning, strumpor... ja vad kan jag ha missat. Jo visst, hon klängde och begärde att jag skulle ha henne i knät medan jag satt vid datorn. Jag hoppas ansökningarna kom rätt, jag kan faktiskt inte till hundra procent garantera detta. På eftermiddagen skulle vi till IKEA och handla. Magnuz kom över och skulle umgås.

Medan vi står och snackar efter en god lunch så ringer dom från skolan. Vi skulle ha varit på möte för en halvtimme sedan och de undrade var vi höll hus. Det var bara att slänga på sig kläderna, ursäkta sig så mycket för Magnuz som sa att det var lungt att vara barnvakt för detta ändamål och så galloperade vi iväg längs de hala gatorna. Mötet tog tid, det blev inget IKEA. Sen skulle vi iväg till soc för att jag skulle hämta in brevet som skulle stå och vänta på mig i receptionen. Jag kom fram till soc tre minuter över fyra. Dom stängde fyra. Jag ringde en av mina gamla handledare, hon svarade inte. Då ringde jag en annan tjej på kontoret vars nummer jag hade kvar sedan jag samåkte med henne till en fest i fabruari. Hon svarade och kom ner. Tack och lov.

Hem igen.

Maken skulle måla efter att barnen gått och lagt sig och jag skulle jobba med uppsatsen. Dottern somnade innan bollis. Hon vaknade sen igen, efter bollis och ville ha macka och uppmärksamhet. Maken var inne hos henne och då skrek hon efter mamma, när mamma var inne skrek hon efter pappa och det var helt omöjligt att förstå vad det var hon ville. Hon höll på så till klockan nio. Då tog jag helt sonika en pensel och gick ut och började måla väggarna i high speed.

Maken gör det sista nu som sagt och jag ska se om jag orkar göra mer på uppsatsen i kväll eller om jag ska ge upp och gå och nana. Uppsatsen gör sig inte själv och det ska bli IKEA i morgon så... det blir nog en uppesittarkväll för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive