måndag 22 december 2008

Jul ett avklarad

Julklappsuppställning nummer ett i ordningen
(om någon vill veta mer om vår gran kan ni få alla detaljer här)

Nu har vi firat jul för första gången i år. Första julen firades med Kia (barens farfars föredetta flickvän) barnens farmor med sambo, barnens faster med sambo samt barnens kusiner på pappas sida. Förvirringen för mig den senaste veckan har varit total. Jag pratade med svägerskan (samma som barnens faster) för någon vecka sedan angående denna dagens julfirande och vi sa först att vi skulle ha det vid två. Hon skulle sedan höra med sina barn om det funkade eller om de jobbade, innan jag ringde Kia. Hon ringer senare upp och berättar att de jobbar så vi skjuter på firandet till fyra. Jag ringer sedan till Kia och säger två till henne, vilket kom fram vid två idag (för jag hade glömt det) då hon dök upp mitt i ostkakan.

Eftersom barnens farmor bor i Danmark och barnen inte får träffa henne så ofta så passade vi på att bjuda in dom lite tidigare. Vi åt lunch tillsammans och avslutade med en ostkaksbit och det var alltså då vi blev en till. Dottern vräkte i sig ostkaka så vi vet till nästa år att det går ner hos den unga fröken, hon kan annars vara en aning kräsen med maten.

Eftersom Kia var tvungen att åka vid fyra så slängde vi undan maten och kastade in fikat. Vi fikade och hade en liten julklapps utdelning med Kia för att sedan duka ut mer fika tills svägerskan med sambo och barn dök upp. Svärmor satt och såg däst ut i soffan och jag skrattade åt situationen då de inte gjorde annat än åt medan de var hos oss. Det nattligt bakade fikat var uppskattat, men det blev köpepepparkakor. Vi var så trötta att vi nästan grät i gårkväll när vi var klara med chokladsnitten. I morgon blir det pepparkaksbak för maken.

Barnen har fått massor av kläder och leksaker. I morgon väntar en pluggdag à la hysterisk för mig, maken ska städa i sovrummet och baka pepparkakor och i övermorgon kommer jul nummer två i ordningen.

Nu ska jag ta min sockeröverdoserade kropp och lägga den i sängen med en film.

Natti natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive