lördag 1 november 2008

Undersökningarna är klara

frågan är bara vad jag ska göra med svaret.

Jag har haft två undersökningar här på min blogg, den första handlade om hur man hamnat här på min blogg och jag fick 62 svarande. Alternativen var, i rangorning utifrån hur respondenterna svarade:
Av ren slump 24 röster 38%
Vän med Perny irl 20 röster 32%
Via länk i gästbok 11 röster 17%
Jag är regelbunden anonym läsare 4 röster 6%
Vi bloggportal 3 röster 4%

Min andra undersökning gick ut på att ta reda på vad folk vill läsa inne på min blogg och de 47 respondenterna svarade följande, också här i rangordning utifrån hur folk svarat:
Min viktreducering 34 röster 72%
Min familj och mina barn 13 röster 27%
Samhällsfunderingar 8 röster 17%
Mina studier 8 röster 17%
Partyn 5 röster 10%

Vad ska jag dra för slutsatser uifrån dessa undersökningar? Jo att de allra flesta som läser här inne bara är på genomresa, att det är slumpen som fått dem in på detta spår och utifrån min undersökning så har jag ingen aning om ifall de kommer tillbaka eller inte. Annars verkar den största delen av mina läsare vara vänner eller bekanta och det trivs jag bra med. Att jag har några anonyma regelbunda läsare tycker jag är trevligt men atgt få kommentarer är ändå trevligt *blink blink*

I min andra undersökning kom det fram att det största intresset ligger i min viktreducering. Vad händer då när jag är klar, kommer 27% av mina läsare försvinna då? Med tanke på att jag just nu har gått över till att att jämnvikta kanske det redan innebär att jag förlorat en del av mina läsare. På andra plats har min familj och mina barn hamnat som jag pratar om ibland men på grund av mitt framtida arbete så kommer jag aldrig lägga upp bilder eller namn på dem så det kan uttråka vissa typer av läsare. Samtidigt är jag rätt lättad över att så få vill höra om mitt festande eftersom jag lagt av mig rejält på den fronten.

Sammanfattning: Jag kommer skriva om det jag vill eftersom bloggen i första hand är till för mig själv och mitt utlopp av avpratning men det är alltid roligt att få respons om någon läser och tycker något. Jag tycker om att väcka reaktioner och diskussioner. Jag kommer nog fortsätta skriva en del om min vikt för även om jag jämnviktar så är mitt liv ändå väldigt centrerat kring vikten eftersom jämnvikt är skitsvårt det också.

Jag tror inte att dessa undersökningar kommer förändra något här inne på bloggen men det var ändå roligt att se vad folk tycker när de läser här inne. Ni får gärna komma med konkreta kommentarer, för sånt är kul.


2 kommentarer:

  1. Apropå din kommentar i min blogg: Jag tror att varken sambon eller katterna blir så glada om jag rakar dom, så det står jag nog över tyvärr. Jag får fortsätta att rolla med rollern istället. Men tack för tipset ;)

    Angående dagens blogginlägg: Hur står det till med validiteten och reliabiliteten i din undersökning? Har du kört siffrorna i SPSS, och isåfall - vad fick du för Chi2-värde? Kom igen Perny, släpp loss den galna forskaren i dig! Jag vet att du vill! :P

    SvaraRadera
  2. Tja jag är rädd att varken validiteten eller reliabiliteten är speciellt hög med tanke på att jag inte var så säker på vad jag skulle undersöka utan bara radade upp några frågor och jag har noll kollpå vad det är för typer som svarat eller om någon svarat flera gånger så...

    om jag hade kört den genom spss så finns risken att programmet självt hade fåt tuppjuck, tagit sig ut ur datorn och slagit mig på fingrarna med space-tangenten. Jag sparar forskaren till min c-uppsats som jag ska skriva helt själv istället.

    Förövrigt, om du gör det på natten, rakar familjen alltså, och gömmer alla speglar på morgonen så kommer ingen märka något. tro mig! Funkar varje gång.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive