lördag 8 november 2008

Snacka om att måla in sig i ett hörn

Jag har ju redan nämnt ketchupmamman som jag har funnit och roat läser så ofta jag bara kan. Ett av inläggen som jag läste i går handlade om att man är olika och därför också tänker olika kring hur man förvarar saker och ting. Hennes dilemma låg i kylen, vårt (läs mitt) dilemma ligger i skafferiet. Min man är en mycket ekonomisk man, kan man tycka, som gärna handlar stora partier billiga varor. Sen ska det få plats någonstans också och det är där problem uppstår. Jag blev, efter att ha läst inlägget, inspirerad och kände att jag ville göra något åt vårt skafferi så jag tömde det och började sortera in sakerna. Det var rasrisk i början då saker låg på varandra på ett sätt att när man ruckade på något längst åt höger så rasade saker ut ur skafferiet till
vänster, men jag överlevde med blotta skräcken.

Visst slängde jag saker, saker som var uppenbart för gamla. Öppnades saker som luktade konstigt och så. Jag får inte slänga saker hur som helst, det finns vissa väldigt strikta regler kring vad man får slänga och inte slänga. Att köpa är lätt, minsta lilla anledning fungerar bra till exempel "Jag vet att vi har tusen stycken redan, men den var billig och dom andra kan gå sönder" Alternativt "vi kan ju ge bort till någon som fyller år". När sakerna väl kommit in huset så kommer det inte ut i första taget. Mat slänger man inte bara för att det är gammalt, nej, nej, använd smak- och luktsinnet först. Visst det tycker jag med men att smaka på en sockerkaka från åttiotalet när man hittar den på slutet av nittiotalet är att ta i min bok. Jag hittade i alla fall oöppnade kex vars bäst föredatum var 11 2007. Jag slängde inte, men dom fick inte heller bo i skafferiet igen utan får bo på bänken tills någon ( inte jag) har provat dom och gett dom stämpeln bra eller anus innan dom får flytta in igen, om ens då.

Detta var vad jag sedan stuvade in längst upp, i skafferiet, alltså oöpnade saker som väntar på att få flytta in på de hyllor dom hör hemma, eller till kylskåpet:
4 burkar rödbetor
3 flaskor ättikssprit
2 paket pringles
5 burkar turkisk peppar
2 burkar lingonsylt
3 flaskor saft
2 paket knäckebröd
3 flaskor ketchup
10 paket te
5 paket digestive
7 paket strösocker
1 paket efter åtta
1 flaska chokladsås (kan tillägga att vi har fyra sånna öppnade i kylen redan)
3 paket havrekakor
1 stor burk godis (efter att jag hällde över allt i en burk istället för att det skulle vara utspritt i småpåsar överallt)
6 chokladkakor
1 burk blåbärssylt
9 paket micropopcorn

Hur jag lyckades få plats med allt detta är mig en gåta!

Jag hittade även tre öppnade påsar rårörsocker som fick flytta in i en burk. Tre paket öppnat vanligt socker, ok, men rårörsocker som man i stort sett aldrig använder. Jag tror inte ens vi har använt rårörsocker tre gånger så jag är lite faschinerad.

Så här ser i alla fall skafferiet ut nu,
efter tre timmars pusslande

Och med hjälp av små skrivna lappar
hoppas jag kunna hålla det så också


Efter att jag var klar och stuvat in allt så var jag så nöjd. Jag hade dessutom med en speciell tanke placerat godiset ganska långt bak i skåpet så jag inte ska kunna gå och nalla hur som helst, men... Vad är det för dag idag?
Jo, lördag...
Dottern kom precis när jag var klar och frågade så änglasnällt om hon möjligtvis kunde få lite godis...

Här bakom var godiset

Det var bara att göra om, göra rätt, tänka om, tänka rätt...

Så nu är godiset längst fram

2 kommentarer:

  1. Och om Anna Skipper var där skulle hon slänga hela rasket!
    Då skulle sorteringen gå lätt :P

    SvaraRadera
  2. Skulle tro det, och maken skulle bli vansinnig och barnen skulle göra uppror :D

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive