måndag 20 oktober 2008

Resultat / Planering

Veckan skulle gå ut på helfart och det började bra. Jag började däremot fundera över att köra endast en vecka till, alltså tills idag, istället för att köra fyra veckor till. På onsdagen tog jag mig det efter längtade badet jag sett fram emot. Jag skulle egentligen ha belönat mig med det på måndagen men det fanns inte tid.

När jag klev ur badet och tog mig en dusch så svimmade jag nästan. Detta skrämde upp mig rejält och efter att ha pratat med min far och med lite andra människor så beslöt jag mig för att avbryta helfarten och köra på med halvfart igen. Jag har denna vecka inte lyckats få ihop träningen ordentligt. Maken har jobbat helg vilket inte har gett mig något utrymme för att promenera som jag brukar. Veckans stegresultat låter som följer:
mån: 12 879 snabba: 7 511
tis: 9 841 snabba: 5 604
ons: 13 126 snabba: 7 980
tor: 7 908 snabba: snabba: 0
fre: 7 970 snabba: 0
lör: 1 983 snabba: 0
sön: 13 667 snabba: 10 302
Ja... jag skäms...

När jag avbröt helfarten så var jag nere på 73,7 kilo, jag var ju tvungen att väga mig för att se hur långt ner jag faktiskt kom, innan det vänder en liten bit. Efter det har jag inte bara fyllt tarmarna med mat igen så blev mitt viktresultat för den hattiga veckan blev ett plus på 0,1. Dagens vikt är alltså 75,5.

Vad har framtiden i sitt sköte? Jo, jag analyserade min viktnedgång i fredags (tror jag det var) och funderade mycket kring hur jag såg på mig själv och hur jag såg på mat och hur jag mådde både fysiskt och psykiskt. Jag kom fram till att jag blivit väldigt fixerad vid mat och vikt. Jag är livrädd för mat. Jag har inte ätit normalt på snart ett år och jag jagar kilona på vågen som en tokig. När jag hoppade på helfarten för att boost min viktnedgång nu sista gången så gjorde jag det för att uppnå ett mål på 65 kilo innan examen. Samtidigt som jag skulle jaga denna vikt så har jag allt vad examensarbete betyder att göra vilket kräver väldigt mycket mentalt.

Under min diet så har jag fått dåligt samvete och kännt mig som en dålig människa när jag fått plus på vågen,
jag har fått dåligt samvete och kännt mig som en dålig människa när jag ätit något gott på helgen,
jag har fått dåligt samvete och kännt mig som en dålig människa när jag tagit en smörgås,
jag har fått dåligt samvete och kännt mig som en dålig människa när jag ätit en bit potatis.

Jag är trött på att ha dåligt samvete och vara en dålig människa. När jag började min viktresa så sa jag att mitt mål var just 75 kilo. Sen utökade jag det till 70 kilo för att slutligen utöka det till 65 kilo. Jag säger inte att jag inte vill gå ner till 65 kilo men det jag säger är att jag ska göra det, sen. Jag ska i dag nöjja mig med 75 kilo, jag ska jämnvikta på denna vikt i ungefär ett halvår, tills examen är över och livet lungat ner sig lite. Tills dess tror jag att min kroppsuppfattning kommit ikapp mig också och att jag inte ska vara livrädd för att varje snedsteg som jag tar ska göra att jag går upp 30 kilo. Jag vill lära mig var mina gränser går, vad kan jag äta utan att gå upp i vikt, vad behvöer jag för att hålla min vikt, i form av energi och träning.

Jag ska alltså hålla mig under 75 kilo och jag ändrar min vägdag från måndagar till fredagar från och med nu.

4 kommentarer:

  1. Men vännen, du är ju rätt aktiv också eller hur...kom ihåg att muskler väger mer än fett. Jag tycker att du är oerhört duktig som kämpar som du gör och se det inte som ett nederlag, du tar nya tag igen istället. Och som sagt var, aktiv = muskler = väger mer än fett.

    Goa kramar Liselott

    SvaraRadera
  2. Tack, jo jag vet :) men jag går mest så jag tror inte att jag bygger så mycket muskler ändå.

    Jag är mest aktiv mentalt, möten, fixa, trixa och baka :D

    SvaraRadera
  3. Kloka ord Perny! Lycka till med jämnviktandet ett tag nu.

    SvaraRadera
  4. Var försiktig! Jag tycker att du har varit jätteduktig som gått ner så pass mycket som du gjort! Och jag tror som du och dina vänner att du nog inte ska anstränga din kropp nåt mer, utan den energi du behöver (=mat).
    Kram cissi

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive