tisdag 21 oktober 2008

Mitt huvud är fullt med havregrynsgröt

och jag hatar havregrynsgröt!!!

Vi har ett projektarbete som skall in om en vecka och jag har fått ta en del som innebär att analysera eftervården, utvärderingen och uppföljningen på Rälsögården (ett behandlingshem). Det var ingen rolig punkt att arbeta med märker jag nu när jag börjar jobba med den. Det verkar mer eller mindre som de flesta (läs två/tre) redan är klara och har skickat iväg de färdiga delarna medan jag sitter på en hög av böcker och gråter.

Jag kan inte hitta något som jag känner: wow, ja, det här kan jag använda!!! utan jag hittar något som jag känner att: ja, jo, visst hmmmm, eller, näää, det var inte riktigt rätt... och så håller det på. Antingen är jag kräsen, dum i huvudet eller så har jag valt hel fel punkt! (Kanske all of the above) Medan jag letade efter grejer till projektarbetet så snubblade jag på spännande saker att använda till hemtentan i stället. För en liten stund sedan så funderade jag på att byta uppgift en liten stund så jag började kika på hemtentegrejerna i stället. Då hittar jag först inte det jag ville ha och när jag väl hittar en av dem så är texten på engelska. Jag har inga direkta problem med engelska men när jag försökte läsa texten så fick jag det yttersta beviset på att jag ska lägga ner för kvällen.

Jag läste, jag förstod varje ord, jag fick ihop meningar men medan jag läste var det som om en tjurig liten instängt flickunge satt i huvudet och skrek "nej nej nej, jag vill inte jag vill inte jag vill inte" och stampade med foten i hjärnbarken på mig. Allt flöt ihop i ett enda virrvarr och det var som om meningarna inte gjorde någon som helst nytta, som om det lika gärna kunde ha stått:

Jordgubbens gröna blad blandas med vatten och blir torra tvättsvampar av lava som kan användas som duschtvål vid fotbollsmatchernas hinderbanelöpningar.

Ja ni kanske förstår mig när jag just nu, i detta ögonblick, ger upp och hoppas på att allt jag suttit och läst under dagen kommer landa på kudden när jag sover och krypa in genom mitt ena öra och ställa allt till rätta inför morgondagens pluggande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive