torsdag 9 oktober 2008

dag 4/35

I dag har jag bjudit bort lite rulltårtor som legat här hemma och skräpat några dagar. Något jag inte vill ha kring mig när jag inte ska äta någonting. Mottagandet var väl lite blandat.
"Jaha, vad är det för fel på dom då?"
"Jasså, så du ska göda oss nu när du själv inte äter!"
Lite skämtsamt men med en underton av misstanke. Det gick inte åt ordentligt alls, den ena var knappt rörd överhuvudtaget.

När föreläsningen var slut gick jag över med dom till SOBRA-rummet istället. Där var mottagandet "ÅÅÅH är det till oss" och så var dom överlyckliga och nästan slogs över bitarna som var kvar. Det kändes lite mer tacksamt.

Hur har dagen varit i övrigt? Jo tackar, bra.
Ingen huvudvärk, inte trötthet, bara lite hunger och det var ju förväntat. Jag har ändrat min tanke kring hur jag ska ta mina påsar och delar upp det som så att jag tar en halv på morgonen, en hel till lunch, en halv till mellanmål och en halv vid middagen och sen avslutar jag med en halv vid niosnåret. På det sättet får jag en jämnare balans över dagen.

Jag har märkt att min näsa har börjat fungera väldigt bra sedan jag börjad epå dieten. Det är inte så att allt doftar starkare som det gör när man till exempel slutar röka. Nej då. Jag går inte igång på blomdofter, det passerar utan näsdragningar. Men matdofter, det känner jag. I dag under föreläsningen kände jag doften av rotselleri hela tiden, för jag hade haft rulltårtorna i en willys-kasse som maken hade haft en rotselleri i dagen innan. Jag bad Mackan dra ett nästag men han kände inget, det luktade bara plast tyckte han, men jag kände rotselleridoften. I dag när jag var ute och gick så passerade jag MAX-hamburgebar, ungefär 100 meter ifrån, mitt på en parkering full med avgaser. Avgaserna kände jag inte, men doften av mat, inte stekoset, det var något annat som liksom gled igenom som doftade helt underbart. Lite senare, när jag var i höjd med ett industribageri fast ungefär en kilometer ifrån fast i dess vindriktning så kände jag doften av nybakat bröd. Guud va underbart det luktade. Denna doft kände jag samtidigt som jag gick förbi ett avloppsarbete som under alla tidigare veckor har stunkit. Avloppslukten var lite svag i bakgrunden, men nybakat bröd, det var påtagligt.

Jag tror att min näsa har specialiserat sig en aning.

I dag har jag druckit ungefär 4 liter vatten och gått 14 082 steg varav 7 708 var av snabb karaktär.

Blir nog säng ganska snart, god natt på er alla!

2 kommentarer:

  1. Haha; vad skönt med flera än jag som skakar om Örebro lite;)
    Jag blev uppriktigt jättenervös när jag fick luften att gå ur lilla tanten. Hon undrade om jag hade tegelstenar i väskan. Sedan stod hon och pratade en stund om hur fascinerande tungt tre liter mjölk kan vara. *fniss*
    Det gick bra. Som tur är.
    Och jag har sett henne flera gånger efter. Och hon ser glad ut och hälsar;)

    Kram och ha en fin kväll.
    /Lallis

    SvaraRadera
  2. Perny: Kul att hitta hit! Läste lite på din skrivarblogg (den förra)! Jag vill veta mer om ditt skrivande och dina bokplaner. Hos mig kan du läsa att jag har en liknande dröm ...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive