onsdag 10 september 2008

A rock and a hard place

Jag har hade ett dilemma som löstes men som gav mig annan huvudvärk. På måndag ska jag ha seminarium med min grupp och vi hade i dag på oss att läsa för att gruppa hela dagen i morgon. I dag skulle jag stått hela dagen med Akademikerförbundet SSR på mässan på universitetet. Detta gav mig huvudvärk för hur skulle jag nu hinna läsa inför grupparbetet. Jag kände mer och mer att jag tagit på mig för mycket, jag skulle inte tagit på mig jobbet som studentinformatör.

I går när jag hämtade sonen från fritids så var han jättehängig. Han hade hostat hela dagen och mådde jättedåligt. Det var en klockrent sjuk pojke, inget att ifrågasätta. När jag såg detta kände jag mig nästan lättad för då kunde jag ju faktiskt stanna hemma med god ursäkt och plugga istället.

Problemet löst!

Om man inte tänker på att jag alltid varit en av de som dragit de största lasset, en av de som engagerar sig och viger sitt liv och inte tycker att mindre än 150% är för dåligt, så skulle problemet vara löst. Nu känner jag mig bara svag, dålig, rutten och jävlig. Jag hörde på dem hur besvikna de lät. Det lät som om de inte kommer lita på mig mer i framtiden. Som om jag är en dålig människa. Magontet från stressen har byts ut till en ångestfylld magsmärta som finns där för jag inte är en övermänniska.

Nu gäller det bara att jag faktiskt pluggar också och inte sätter igång och städar eller något annat trivialt.

2 kommentarer:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive