torsdag 25 september 2008

En negativ sida av min viktnedgång

Jag ser mycket äldre ut.

Förut var jag rund och ansiktet var runt och liksom äppelkindat men nu har ju ansiktet tagit form av en smalare karaktär. Nu syns mina rynkor kring ögonen, något jag inte hade förut i samma utsträckning och när jag ser mig i spegeln så ser jag en kvinna som nästan ser medelålders ut. Jag ser äldre ut än vad jag tycker jag är.

Jag är ju samma person fortfarande men jag oroar mig nästan för att jag inte blir tagen för samma person som jag är längre. Det var en större identitetskris än vad jag trodde att gå ner i vikt. Jag var ju 25 när jag gick upp så den smala kropp och ansikte jag minns är ju 25 år, nu är min smala kropp och mitt ansiktet över trettio.

Det är inte så att jag ser tärd ut eller att någon undrar om jag är sjuk. Jag ser helt frisk ut det är mest rynkorna som kommit fram. Jag har aldrig haft åldersnojja eller blivit rädd för att bli rynkig, jag tror mest att det är tiden som utgör problemet. Om jag inte gått upp så mycket när jag var 25 så hade jag ju rynkat till mig långsamt om jag ens rynkat till mig så mycket då huden varit sträckt hela tiden. Det är mest det är med att åldra åtta nästan nio år, utseendemässigt, på ett år som känns jobbigt.

Förut när någon skulle försöka fundera ut min ålder så gissade många på runt 25 år, ibland till och med yngre (det värsta jag hört då var 16, men det var en full fjortonåring som uttalde sig den gången) men nu om någon ska lista ut min ålder så gissar dom på 38-45. Det säger lite om min förvandling och att det inte bara har med mig och min bild av mig själv att göra utan att det verkar vara en allmän uppfattning.

Jag 25 år och oförstörd

Jag trettio, utspänd och ungdomlig i hyn

Jag idag, smalare, lycklig och rynkig.

Så sett kanske jag blir tagen på mer allvar än jag blivit under min grandiosa tid så jag ibland blivit tilltalad om som jag vore omyndighetsförklarad och sådant stör mig nog mer än några rynkor.

5 kommentarer:

  1. Men skit i rynkorna! Bara du är lycklig, så spelar det väl ingen roll?! Dessutom tar folk personer med rynkor på större allvar, faktiskt...

    SvaraRadera
  2. JAG tycker om dig som du är! Smal/mullig rynkig/slät glad/ledsen besserwisser/icke-besserwisser ;-)
    Kram cissi

    SvaraRadera
  3. Jag är en sån som är för smal och skulle såååå gärna vilja ha några extrakilon på mig. Men man får inte alltid välja sin egen vikt. En del kämpar med att gå ned en del som jag, med att gå upp.

    Dock det viktigaste är att man trivs med sig själv, sen några rynkor mer eller mindre...dom kommer med åren, rynkor får vi alla, rynkor är charmiga. Jag har dom också. ;))

    Kramis L

    SvaraRadera
  4. Jag har oxå rynkor.... solarierynkor hahaha

    fast jag kommer nog bli hatad nu!! Du ser äldre ut.. MEN INTE MYCKET!!!!! OBS!!!!!
    Bara äldre å mognare... fast jag vet hur dan du e hehe
    Krams från en som bara blir tjockare... fast lagligt tjock!! ;P

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive