fredag 1 augusti 2008

Ups, bara jag inte skapade en fobi nu

Jag höll på att göra ordning lilltjejen för natten och hon var precis färdig på toaletten. Det var tvestjärtar överallt och jag dödade flera stycken medan jag själv satt på toaletten efter dottern. Jag tycker att dom är rätt äckliga men försöker att inte visa det för dottern, känns onödigt då dom egentligen inte är äckligare än något annat kryp.

I alla fall

När jag sitter där och är lite så där, på helspänn och äcklad så ska jag ta papper och torka mig och när jag rivit bort pappret och precis ska vika ihop det för att köra upp det, du vet var, så ser jag en liten sån där tvestjärt som hade gömt sig inne i rullen och nu kröp runt precis där, på den plats som jag skulle sätta upp i mitt allra heligaste.

Min reaktion blev ett ilskrik och att jag kastade bort pappret och den lilla rackaren sprang iväg över golvet och jag mosade den snabbt med pappret.

Dotterns respons på händelseförloppet var att hon blev hysterisk och fick en blick som sa att hon såg den lilla tvestjärten som ett monster från en annan planet. Hon skrek, ryggade tillbaka och skakade. Jag var tvungen att trösta och förklara och omfamna henne och jag bad verkligen, till den gud jag inte ens tror på, att det inte skulle vara några tvestjärtar inne i hennes säng när jag la henne. För då hade det troligen blivit cirkus.

Men vi klarade oss och nu sover hon som ett litet barn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive