söndag 3 augusti 2008

Sammanbrott

Idag när vi kom hem från bion så fick jag först ett utbrott inne i köket. Jag skulle städa och det var prylar överallt. Diskmaskinen var öppen och tog upp halva köket så man kunde inte obehindrat ta sig fram och tillbaka och inne i hörnet hade pappersinsamlingen brett ut sig så det var jobbigt att ta sig fram eller att öppna skåpen längst in. Dessutom stod kaffebryggaren på golvet framför ett av skåpen jag behövde komma in i, för jag hade inte kommit fram till det skåpet tidigare på grund av pappersinsamlingen. Bänken är full av saker som egentligen borde bo inne i skafferiet men skafferiet är så överfullt att det inte går att få in en pinal till. Samma med kylen. I går kväll när jag skulle ha en sak ur skafferiet så blev det en kedjereaktion som gjorde att jag höll på att få en konservburk i skallen, bara som ett exempel.

Jag fick ett utbrott på köket då det kändes som om alla saker som låg kringspritt och fel sköt små irritationspilar på mig som fick mitt skinn att krulla sig och mina ögon att rulla. Varje sak jag tog upp för att lägga på rätt plats fick jag en sådan lust att gå lös på alla andra sker med. Slå, banka och se sakerna gå sönder. Jag skällde på köket och skrek åt det att det var för litet och för stökigt och att jag alltid alltid alltid städar och så fort jag städat så får jag börja om för det är grejer överallt igen. Maken kastade tillslut ut mig ur huset när han tyckte att grannarna hade hört nog om vad jag tyckte om köket.

Jag gick iväg med mina hörlurar på huvudet och joggingskorna på fötterna och så tog jag mig igenom bostadsområdet. Min irritation är kvar ett tag till och jag gick och tänkte på allt som var jobbigt. Sen gick dessa känslor över till någonslags övergivenhet och ensamhet och jag kände att jag inte hade någon i hela världen. Jag ville bara slänga mig ner och gråta.

Efter ett tag gick jag förbi min kära vän och kollega "Puckos" boning och tankarna började gå åt det hållet. Att jag kanske skulle kunna gå över dit en stund och snacka lite, och så blev jag överöst av sånna där ynkliga känslor kring att hon inte vill sitta och lyssna på mitt gnäll, men hon kanske skulle kunna.... bjuda... på ... en... cigarett!!!

AHA!!!

NU förstod jag vad det handlade om!

Min rökarhjärna hade spökat!!! Det var den som gjort att jag var irriterad och sedan blivit så där jätteynklig, för att göra mig svag och få mig att förstå att jag var värd värd en cigarett!!!

Jag slog cigarettanken ur hågen och gick hem igen, utan att vara deppig, men jag funderade ändå lite på varför vi inte är vänner med några av barnens klasskamraters föräldrar. Alla andra verkar ju vara sånna tjenisar med varandra. Vi kanske har lepra...

...utan att veta om det...

Min rökarhjärna

1 kommentar:

  1. hej!
    åh, vad roligt med en annan som är i samma sits! Som dessutom också har barn och är student!
    Hur har du gått till väga med din viktnedgång? Och jaa, du får givetvis länka till min blogg!
    /elina

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive