söndag 17 augusti 2008

McDonaldsbesök

I dag åkte vi hem från Hufvudstaden igen. Jag ville ta det i ett sträck så vi åt lunch ganska strax innan vi åkte och alla kissade. Rättare sagt, alla satt på toan innan vi åkte. Jag och sonen gjorde det vi skulle men dottern satt bara och lallade medan min mamma hade långa motiverande kissamtal utan framgång. Dottern somnade nästan direkt efter avfärd och sonen satt tyst och uttråkad bredvid henne. Perfekt för mig. Lungt och skönt.

Det var blött på vägbanan och jag upplevde att jag hade alldeles för dåligt grepp med hjulen, mycket läskigt. Därför körde jag långsammare än vad jag brukar och irriterade säkert väldigt många människor ute på vägarna. När man sitter och koncentrerar sig så till max så spänner man sig väldigt jar jag märkt. Jag kände att mitt högra ben var superspänt och jag började känna mig stel i ryggen och magen var stenhård av spänningar. Vad jag också märkt är att man blir ganska trött, både fysiskt och psykist, av sådana spänningar, så när sonen, i höjd med Västerås, uttrycker att han var kissenödig, så kände jag också att vi kunde stanna så jag fick vila mig lite.

Vi körde av vid något köpcentrum precis utanför, tror det hette Hälla. Vi svängde in på McDonalds parkering som var väldigt konstigt utformad. Det var enkelriktat och parkeringarna var snedvridna, men åt fel håll. För att komma in var man alltså tvungen att på något sätt böka sig runt och tillbaka, för att inte tala om hur man skulle ta sig därifrån. Bökigt och dåligt genomtänkt helt enkelt.

Efter att jag bökat in mig på parkeringsplatsen så sprang vi genom regnet för att får tömma våra blåsor, och så hade jag lovat barnen var sin hamburgare. Inne på donken var det tre kassor öppna. Jag tog den kortaste kön med den långsammaste kassörskan. Jag kände igen hennes beteende från när jag stod i BK-kassan. Dom där dagarna när man hade moln i skallen, förvirrad och liksom glömde vad man höll på med och så gick allt snett. Hon hade en sådan dag och eftersom jag stod i hennes kö så var jag tvungen att invänta det hela. Jag beställde och fick som vanligt höra att barnens hamburgare skulle dröjja. Dom har nämligen lite speciella burgare båda två, sonen hamburgare endast ketchup och dottern cheesburgare naturell. Vi har dock fått ändra och säga cheesburgare endast ost, eftersom vissa inte verkar förstå vad man menar med naturell.

I alla fall så gick vi och satte oss och väntade på barnens hamburgare. Barnen åt sina pommesfrittes och jag käkade min onyttiga mat och vi väntade på maten. Och pommes frittesen tog slut och vi väntade fortfarande på hamburgarna. Efter att det tagit längre tid än vad det brukar göra så kommer en av de som jobbar och frågar om vi hade beställt något speciellt.
"Ja, en hamburgare med endast ketchup..."
"Baren en?"
"Neeej... EN hamburgare endast ketchup och EN cheesburgare endast ost"
Och så kilade hon iväg igen.

Nu blev jag lite förvirrad och tänkte att "Oj då, nu har det säker blivit något fel, någon annan har fått mina hamburgare eller beställningen har inte gått fram eller liknande" eftersom tiden hade gått. Därför gick jag fram till kassan och frågade om det var något problem med mina hamburgare, eftersom dom tog så lång tid. Hon sa att dom var på väg.

När hon kom med hamburgarna till bordet så ville jag förklara mig, jag vet ju hur jobbig jag som gäst kan upplevas när man ifrågasätter, men jag ville verkligen bara veta så jag inte behöver vänta i onödan, eller rättare sagt, om jag som gäst får veta att "Ups det blev ett litet problem här, hoppas det inte gör något om du får vänta några minuter extra, vi är verkligen ledsna" än att bara ovetande få sitta och undra "va fan...?"

Jag förklarade därför varför jag frågat och att jag själv hade jobbat på snabbmatskedja och därför hade full förståelse för att det kan gå fel i köket eller att beställningar kom på avvägar, men att vetskapen är lättare att ta än ovetskap. Hon förklarade att de i köket var lite orutinerade och sedan erbjöd hon glass som plåster på såren. Barnen gick i gång direkt.

Efteråt när jag kom fram till kassan så erbjöd hon oss den glass vi ville ha, verkligen trevlig tjej. Från att vara lite småmissnöjd blev jag väldigt possitivt överraskad.

Tack, Zusanne eller något liknande som du hette. Det började med zäta tror jag. Vi var väldigt belåtna när vi åkte vidare, blir kanske fler stopp där efter detta besök. Tjing!!

Resten av vägen var barnen vakna och jag höll på att få totalt tuppjuck på dom när dom skrek upprepade gånger medan jag försökte hålla reda på en bil som vattenplanade lite mer än vad jag tycker är trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive