söndag 31 augusti 2008

Ett boende för en kunglig

Jag var på kurs i helgen. En kurs för att bli studentinformatör för Akademikerförbundet SSR. Det hade varit mycket roligare om jag varit frisk. Jag fick in på toaletten vid ett tillfälle för att få mina behov uträttade och råkade se mig själv i spegeln.Detta var vad jag såg.

Jag tycker inte det känns bra att ge folk sitt första intryck av mig, som en sliten, tant med hudproblem och som även ser ut att ha en aning drogproblem. Jag var seg, jag trött, jag var blek, jag var mörk runt ögonen och narig runt munnen. Fy fan, snacka om skönhetsproblem.

Vi var på rundvandrig i huset som var helt nyrenoverat. Det hade varit som ett råttbo förut fick vi förklarat för oss. Nu var det läckert. En våning helt gjort som ett skepp, en annan våning gjord med träd målade på väggen, svarta, endast som kontraster, me like! Detaljer från lunchrummet som jag var tvungen att fotografera var:

Jukeboxen

Den sladdlösa playstationkontrollen
som dom använde på den stora platta storbildskärmen.

Jag var även tvungen att fotografera utsikten från panorama fönstrena från översta vångingen. Jag skulle kunna tänka mig att jobba eller bo där, det är lungt!

Var fick vi bo då? Jo vi fick bo på Solna Hotell och Vandrarhem. Först fick vi åka tunnelbaka ut till Hallonbergen där tunnelbanan för övrigt blivit inredd av småungar. Klotter är mer sofistikerat än det dom hade där. Vi hade lite diskussioner kring det, jag och en konststuderande person och vi hade mycket skillda åsikter om "konsten". Sen fick vi åka buss till en hållplats mitt ute i något villaområde och vår vägbeskrivning efter det var "gå 700 meter". Va? Åt vilket håll?" Vi skulle ju själkvklart gå under vägen vi kommit ifrån... det borde vi väl ha räknat ut med högra skinkan. Vi gick och gick och sen tog vi av in i skogen och kom fram till...

Solna hotell och vandrarhem!
Alltså, bara första anblicken av receptionsbyggnaden får en att baxna en aning. Ett virrvarr av skyltar som sitter högt och lågt i olika storlekar. Känns inte direkt sofistikerat. Det känns billigt! Det känns... inte bra...

Designen på väggknutarna är ett konstnärligt under! Den som kommit på vad vad man kan göra med ett par brädor och några burkar färg borde ha blivit prisbelönt. Det är så vackert att jag kan gråta!

Utsikten från vårat fönster. Den välskötta trädgåren med den konstnärliga bergsknallen som sticker upp ur gräsmattan.

Vår rofyllda uteplats.

Vissa hus var mindre

Vissa hus var större.

The recreation lounge

Den handsmidda barskylten (lägg märke till det skarmiga R:et där man tydlgit ser att plankan tagit slut.

Baren, och även frukostrummet. Det verkar som om inredningspengarna tagit slut efter att de köpt in storbildsteven.

Vi klagade lite på vårt boende, men det var framförallt den ocentrala placeringen som var det tråkiga. Tar man in en massa folk från landet till stockholm så vill de ju hinna göra stan en liten aning. Vi gjorde aldrig stan. Vi somnade vid tio och tristess.

Nu ska jag handla.

5 kommentarer:

  1. haha vilken upplevelse du har varit på... Hoppas att de har tillräckligt mycket mäd gäster då de påkosta sig en stoor tv hahaha
    Kraam

    SvaraRadera
  2. Krya på dig.
    Jag har skaffat blogg, får jag länka till din blogg från min?
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  3. Ja du såg ju inte speciellt pigg ut på den bilden... Min första tanke var faktiskt att du såg sjuk ut, och det var innan jag läst texten under... Håller med dig... Boendet såg inte alls trevligt ut, och mycket mer centralt kunde det vara oxå...

    Massa kramar...

    SvaraRadera
  4. Mia: absolut, en upplevelse kan jag säga och stobildsteven visade barnprogram under hela frukosten så jag kände mig hemma :)

    Valerina: självklart får du länka till min blogg :) men jag saknar ju en sak, länk till din blogg ;) så jag kan tjuvkika på dig

    Zupermom: nej, och jag var inte så där framåt, pigg och alert alls så jag tycke inte att mina nya chefer fick något direkt bra intryck av mig. Men jag kommer ju träffa dom snart igen, så då får dom förhoppningsvis se mitt riktiga jag.

    SvaraRadera
  5. Men skrev jag inte min blogg-adress, det var ju slarvigt av mig, förlåt :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive