tisdag 5 augusti 2008

Drömmar, avundsjuka och lite stolthet

Jag blir så imponerad och det finns en blandning av avundsjuka och lite stolthet när jag kikar runt på bloggar. Till exempel när jag går in på Ebba von Sydows blogg . Visst, hon är inte okänd för mig, men jag har aldrig tänkt så mycket på henne eftersom hon inte finns inom mitt intresseområde men, hon är sex år yngre än mig och är redan chefsredaktör på en stor tidning. Det är häftigt. Jag upplever inte att jag är speciellt hästgammal, visst jag är väl inte purung heller. Samtidigt som jag kan känna att, tusan, varför har inte jag blivit lika framgångsrik, men chefsredaktör skulle aldrig ha intresserat mig ändå och jag har faktiskt gift mig, skaffat barn och har ett rikt liv samt att jag snart är färdigutbildad vilket ändå visar på att jag har lite ambitioner. Jag är också framgångsrik, fast jag får inte lika mycket pengar för det som Ebba.

Mer svartis blir jag i så fall på till exempel Denise Rudberg och Camilla LÄckberg som båda är i åldrar kring min ålder och dom har lyckats med just det jag drömmer om, att slå igenom som författarinnor. Men det är väl bara jag själv som kan förverkliga drömmarna, synd bara att jag inte får arslet ur vagnen på kvällarna utan istället sitter och snackar skit inne på mitt favoritforum.

Men framförallt är jag stolt över mitt liv och allt jag har genomfört de senaste tre åren, helt gratis helt utan att få betalt i annat än kärlek och uppskattning, vilket är mycket i sig.
  • Födelsen av min dotter mitt i studierna
  • min ledarmotsplats i sobrasektionen
  • Föräldrakommittén
  • min viktreducering
  • alla mina studieresultat

2 kommentarer:

  1. Tja, är dina ambitioner inte högre än att bli i klass med de två du nämner så är det väl knappast svårt. Det enda problemet då är väl att du får konkurrera med en hel hög andra mediokra 'deckar'författare. Lycka till, för all del.

    SvaraRadera
  2. Nej nej, jag kommer aldrig bli deckarförfattare. Jag jämförde mig med dem i form av att de i en rätt lik ålder som min slagit igenom och lyckats med de drömmar de hade. Mina böcker skiljer sig väldigt mycket från deras i genre men kvalité vet jag ju inte än eftersom jag inte skrivit dem än.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive