tisdag 5 augusti 2008

Dietens kompromisser

När jag började min diet så var jag så strikt som det bara gick. Jag åt oftast kokt fisk och kokta grönsaker och för det mesta var det mat jag aldrig skulle kunna få barnen att äta ens om jag mutade med världens största chokladkaka och ett lisebergsbesök samtidigt. Det innebar att jag hela tiden gjorde en maträtt till barnen och en maträtt till mig själv och det slutade med att jag tillslut inte orkade så gjorde jag en maträtt som var till barnen och så åt jag den också. Och när jag ändå gick ifrån min diet lite så kunde jag väl lika gärna göra det rejält och så åt jag för mycket och tog någon efterätt till det också.

Nu har jag kommit fram till en kompromiss. Jag lagar mat till barnen och sen byter jag bara bort de snabba kolhydraterna till något annat men jag jobbar mig inte med att byta ut allt.

Här är dagens mat,barnen fick potatismos och korv jag tog korv och bytte ut potatismoset till äggröra och kokta grönsaker. Det gröna berget i bakgrunden är så klart de vattenrika grönsakerna som är ett måste i min mat. Och det fungerar för när jag håller mig till det så klätterar vågen neråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive