söndag 27 juli 2008

Kristinehamn

I går firade jag och min kära make vår sjunde bröllopsdag. Jag tog reda på att det som skulle vara förenligt med just den bröllopsdagen var ylle, så jag hoppade över det. Han påpekade att han var nöjd med det (att jag hoppade över). Vi åkte iväg till Kristinehamn för att gå på:

När vi anlände till staden började vi följa skyltar mot en staty som dom var väldigt noga med att visa vägen till. Det var en Picassostaty som denna lilla pittoreska stad hade äran att inneha. Medan vi åkte försvann staden mer och mer och det dök upp mer och mer vatten. Statyn låg vid en vändplats långt ut förbi hela hamnen och det fanns en liten glasskiosk precis intill. Jag bad maken sakta in och så tog jag ett foto genom fönstret "fast tourism" som min maken så fint kallade det. Sen åkte vi tillbaka igen.

Statyn

När vi åkte tillbaka njöt vi av utsikten eftersom den innehöll sådant som jag känner mig allt för svält född av i mina hemtrakter Örebro:

Hamn, vatten och båtar

Sen skulle vi hitta till själva festivalen vilket inte var lika lätt. Det var mer skyltat till deras avlägsna staty mot hur skyltat det var till festivalen som dom gjorde reklam för överallt men inte visat hur man kom till. Vi cirkulerade staden likt en gam runt en döende människa i en dålig western. Tillslut fick jag fråga och då hittade vi.

Vi började med att intaga en underbar bröllopsdagsmiddag bestående av smörstekt rödtungefilé och två cider. Oj va gott det var! Och under själva middagen ser jag något så underbart. Några som suttit en liten bit ifrån oss och ätit, reste på sig och gick ner till sin... Parkerade!!! BÅT!!! Det fanns förtöjning överallt inne istan, på samma sätt som man perkerar sin bil så körde man bara in med båten, förtöjde den och gick och gjorde det man skulle. Billigare verkade det också vara då det kostade massor av pengar alla dagar i veckan att parkera med bilen, men det verkade vara gratis att förtöja.

Smörstekt rödtungefilé

Inne på festivalområdet var det heldött. Det fanns några karuseller som ingen använde. Vi gick runt lite och kikade samt betalade en massa pengar för att försöka vinna en moped som hade utseende av en liten chopper. Vi vann två mininallar.
Tomt!

Inne på området hade dom en jätteläcker liten affär som var svår att säga om det var affär eller om det var ett museum. Hela affären var utsmyckad med läckra emaljskyltar som man så gärna ville ha! Vi älskar ju sånna grejer, tyvärr kan vi inte riktigt ge dom utrymme då vi älskar så mycket saker *harkel* . En sak hade dom i alla fall inte, och det var en riktigt gammal rund O'boyburk, som vi har *bröstar upp*













Dörrarna till affären, fulla med gamal reklamskyltar.

Vi köpte var sin glass och satte oss i solen för att dyrka lite då vi blev passerade av själens egna krigare. Kändes lite lyxigt. Han gick där med sitt långa fladdriga hår och sin lila klänning. Jag lade märke till en detalj som jag inte tänkt på förut och det var att att han blivit lite till åren. Man kunde skymta en gubbmage där under klänningen. Jag tyckte det var charmigt, jag menar, han är ju ändå en 45 nu eller vad det blir.














Vi, soldyrkandes och själenskrigare, gåendes.

Att se detta orginal är härligt. Denne man av en helt egen sort. Han kompades endast av gitarr och han hade ett bord med frukt och rökelse på scen. Han hälsade sin publik med: Det är så härligt att se er! Gick sedan vidare med visa ord som: Man ska inte ta, men ska ge. Om alla ger så får alla! och så gick han vidare med att säga Frukta inte, ät frukt, och så började han kasta ut apelsiner och äpplen till publiken vilka vissa hamnade i huvudet på folk. Då undrade min make varför han inte hade några vattenmeloner att kasta ut också. Jag diggade loss rejält till everyone is jesus och han kom igång och jojkade mitt i sången.


Frukta inte, ät frukt!

Till sist en fråga. Hur kan man komma på tanken att göra reklam för spendrups över hela baren, använda spendrupsglas samt att låta alla som jobbar ha spendrupströjjor på sig och inte sälja spendrups. Det borde för fan vara straffbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive