torsdag 3 juli 2008

dag tre den andra juli

Och inte heller den här dagen kom jag upp i tid och sprang innan frukost. Jag är en latoxe, men så är jag ju på semester också. Vi tog en trevlig promenad ner på byn istället, hela familjen. Vi ville självklart prova det lokala fiket på bygden så det bar av mot centrum. Lilltjejen hade med sig sin nya lilla docksulky som pojkdockan med tusen namn fick sitta i.

På vägen såg jag några intressanta skyltar. Det fanns två skyltar som varnade om en utfart, en skylt på varje sida om vägen, och båda skyltarna var övertäckta med buskage. Det tyckte i alla fall jag var lite lustigt.

Det lokala fiket fick bli en fikabänk på baksidan av konsum och vi fikade med festis, mackor, köttbullar, rödbetsallad och kokosmunkar till efterrätt. Det var mysigt men lite blåsigt.

Sen promenerade vi hemåt fast vi tog en annan väg hem istället. Det var jättevackert och om inte den där industrin hade varit placerad mitt i bygden så hade det varit helt idyllist. Vi pratade även om huset som jag fick veta är från antingen tidigt nittonhundratal eller artonhundratal. Makens släkt har i alla fall haft huset sedan tidigt nittonhundratal. Men det syns inte på huset att det är från den tiden eftersom det blev helrenoverat på sjuttiotalet. Lite synd tycker jag, eftersom jag gillar gamla grejer som syns att det är gammalt.

Barnen hann börja gnälla rejält innan vi kom hem, dom är inte vana vid att gå så mycket dom små liven. Väl hemma såg vi över våra ägor. Vi tog oss ner till ån för att se om det var kvällssol där, det var det. Men det tog en liten stund att ta sig dit. Det var en brant backe full av riktigt gamla träd, en sån där riktigt orörd skog. Maken funderade lite över att det ändå var ganska myggfritt för att vara norrland, tills vi kom ner till ån, där vällde dom upp som ett stort svart moln och började jaga oss upp för backen igen. Maken, som inte bara hade sig själv att tänka på eftersom han hade lilltjejen på armen, älgade upp för backen så han lät som ett ånglok. Men det är i alla fall kvällssol, så det är funderingar kring om vi ska göra någon mysig plats där att fika på eller grilla.

Vi höll oss inne resten av kvällen och gjorde i ordning så vi kunde titta på teve på kvällen. Vi fick även upp fina gardiner i sovrummet som går i grönt med blommor. Jag hängde även upp två vid sängen, maken tyckte att det var lite tossigt, men det blev fint tycker jag.

Det är verkligen ljust länge här uppe i norrland, vid två på natten är det fortfarande lika ljust som vid åtta på kvällen nere i Örebro. Det tar nästan lite emot att gå och lägga sig så barnen har inte kommit i säng före tio en enda kväll sedan vi kom hit, och vi har inte kommit i säng före midnatt en enda natt. Vi sover till minst tio varje dag. Det är dessa tider som påverkar mina springrundor tror jag, eftersom jag inte kommer iväg efter tio, det är för varmt då.

Förresten, vi hörde att det var över trettio grader nere i Örebro, vi har kring 20-25 här. Vi sörjer inte, inte ett dugg bittra. Det är ju perfekt, vi HATAR för varma väder, det här är perfekt. Inte för varmt men ändå sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive