lördag 21 juni 2008

Lycka i ett papp-paket

Dottern har lidit av extrema utslag över hela kroppen. Torra fläckar som hon kliat sönder så hon blodat ner kläder och täcken och gråtit förtvivlat. Läkaren sa att vi ska hålla henne ifrån citrus, röda bär, röda frukter och röda grönsaker samt drickmjölk. Hon får dricka andra mjölkprodukter så som youghurt och äta ost och så. Först fick jag för mig att det skulle räcka med att ta bort mjölksockret, alltså köpa laktosfria produkter men av dagsifröknarna kände igen rekomendationen och sa att det var mjölk helt och hållet.

Tänk nu detta, ett barn på tre år som inte får dricka mjölk, ha ketchup på korven eller makaronerna, som inte kan ha tomat i maträtter så som korvstroganoff eller köttfärssås. Jag lovar att det är ett knep och knåp nu för tiden. Sen att hon inte får dricka mjölk till maten heller. Jag känner mig som en liten häxa som inte låter henne få något gott alls. Men hon är en sån där duktig flicka som fixar det där och är helt medveten om att hon inte får.

Jag sa redan från början att vi kunde ju prova sån där havremjölk. Maken rynkade på näsan och tänkte nog tillbaka till perioden då vi skulle undvika mjölksocker för sonen och han vägrade dricka mjölken för han tyckte den var vidrig. Vi spenderade massa pengar på mjölk som bara blev slängd i slutändan eftersom han lämnade glasen knappt rörda. Vid varje måltid har vi försökt få dottern att dricka vatten vilket har varit ett himla tjat och vissa dagar har hon fått saft (päronsaft, alltid päronsaft, den enda saft som varken har citrus eller röda frukter eller bär i sig) men då har det istället varit tjat från sonen som inte får saft eftersom han får mjölk. Alltså, tjat hur man än vrider och vänder på det. Frukosten har vi klarat av genom att hon dricker drickyoghurt då, men det var också krångligt från början.

I dag, i alla fall, när vi var och handlade så tänkte jag att ett paket kan ju inte skada så jag köpte Oatlys havremjölk för att se om dottern skulle dricka det. När jag ställer fram paketet utbrister hon "Åhhh mamma, det är ju mjölken från dagis!!!" jag häller upp åt henne och hon formligen kastar sig över glaset. Jag lät henne dricka tre glas och hon var så lycklig. Rynka på näsan kan maken göra så mycket han vill, dottern ska få dricka havre så hon blir lika lycklig som brunte!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive