söndag 15 juni 2008

Lätt begagnade benskydd till salu

Med lätt menar jag tre timmars användning vid studerande av rullande boll.

Min son är inte mycket för sport, det har han visat ganska tydligt. Framförallt har han visat ointresse för lagsporter. Detta gjorde att vi blev glatt överraskade när han ville vara med på fotbollskolan som drog i gång nu på sommaren för alla i hans ålder. Vi betalade in avgiften och köpte dyra benskydd och idag gick vi upp i ottan för att sparka boll. Det visade sig att han ångrat sig när bolldagen var inne.

Han var jättefin i sin fotbollsmundering och jättepositiv när vi väl åkte till fotbollsplan. Han hjälpte tränaren att fylla vattenflaskor och pratade om Zlatan och hoppade från bänkar och var så glad så. Sen började träningen och ett helt annan ljud dök upp. Han ville inte, han verkligen ville inte alls, han tvärvägrade! Jag körde pepptalk, jag körde motiverande samtal, jag körde lockbete med glass, jag körde hot. Jag körde alla metoder som fanns. Han hade sagt att han ville, vi hade pungat ut pengar men framförallt, han hade knappt provat innan han bestämt sig.

Så fort han varit på plan fick han tonvis med beröm och så fort han kom gråtande till mig fick han veta att han var en stor tuff kille som visst kunde spela fotboll, bara han lärde sig så. Det slutade med att sparkade några bollar med honom vid sidan av och när det började regna så gav vi upp.

Frågan som jag funderade kring var, hur ska vi gå vidare nu. Fotbollskolan håller på till och med onsdag. Man ska inte låta honom ge upp för tidigt för då kanske han aldrig försöker med något, man måste lära sig avsluta det man börjat med. Men, om man tvingar honom att gå till fotbollen, som han uppenbarligen hatar, så finns risken att han aldrig vågar prova något nytt igen för rädslan av att han ska bli tvingad till det även om han inte gillar det. Vi sa det att han var faktiskt kvar hela tre timmar idag fast han inte ville, han var faktiskt uppe och provade många av de övningarna som tränarna höll. Han har känt på bollen och den var uppenbarligen inte bekväm. Han ska inte behöva gå resterande dagar. Därför har vi ett par benskydd över, nån som är intresserad?

Istället funderar vi på att prova klättervägg för honom, ensamsport och han älskar att klättra. VI får väl se hur det slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive