torsdag 19 juni 2008

I går blev det av

Jenny

Hon kom till slut och fikade. Jenny. Efter mycket snack och prat OM att hon skulle komma. Ingen av oss har egentligen haft något för oss men det var ändå mycket som stod ivägen. Konstigt det där med spontanitet, ju äldre man blir ju svårare verkar det fungera. Vi hade ju redan ätit upp alla brownies jag och barnen, så hon fick andra kakor istället. Stora stygga vargens chokladrutor!

Stora stygga vargens chokladrutor

Det var ett recept jag fick i en bamsetidning när jag var liten. Jag kom ihåg att jag tyckte jättemycket om dom och när jag hittade receptet för några år sedan, vid en stor röjning, så var jag tvungen att prova om dom var lika goda fortfarande, och det var dom. Men dom är inget för en nötallergiker, massor av hasselnötskärnor!
Snabbgenomgång av receptet för de som är intresserade: vispa 2 ägg och 1½ dl socker poröst. Smält 150g smör och 50 gram mörk choklad och vispa ner i socker/äggblandningen. Blanda 1½ del mjöl, ½ tsk bakpulver och 1½ dl hackade hasselnötskärnor och blanda ner i smeten. Häll upp i en långpanna och in i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Gudagott.

Åter till fikabesöket. Det var trevligt och barnen attackerade henne med sin charm. Hon fick pussar och kramar när hon åkte till och med.

Men fikat var inte över med det. På kvällen kom svärmor med sambo över och åt glass med hallon och melon och pimplade kaffe.


Svärmor med sambo
(fast i omvänd ordning)


Det blev en sen kväll vill jag lova eftersom jag hade lovat mig själv att skriva på kvällen, som började efter nio och höll på fram till midnatt. Jag skrev om det första kapitlet YTTERLIGARE en gång. Att jag aldrig kan vara nöjd!

2 kommentarer:

  1. Japp

    Thats the life of a parentleave person
    :D

    Det är bara att komma över så ska jag nog slänga ihop något ska du se

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive